Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. október 14., péntek

Susanna Ehdin: Az öngyógyító ember

Ez a könyv, nekem az egészség területén a Bibliám!
Susanna Ehdin svéd kutatóorvos, az egészségtudatra hívja fel a figyelmet, irányt mutat a táplálkozásban, a spirituális fejlődésben. Lelebbenti a fátylat azokról a tévhitekről, melyeket a társadalom alkotott, illetve azokról a bizonyos rétegekről, akinek érdekében áll, a mérhetetlen fogyasztás.

A könyvében részletességgel ír az ásványi anyagokról, vitaminokról, a bélrendszer flórájáról, az egészséges táplálkozásról, megemlíti a zöld növények csodálatos gyógyító hatását is. Hangok és színek általi gyógyításról, légzés technikáról, megfelelő energiaáramlásról, melyet könyv által mi magunk is elsajátíthatunk.

A holisztikus szemléletről, az öngyógyításról ír. Véleménye szerint mindenkiben ott szunnyad az öngyógyítás képessége, és nekünk kell saját magunknak megtalálni azt az ösvényt, amely számunkra az egészséghez vezet.

A spirituális fejlődésről, gondolkozásról, lelkünk mély feltárásáról is ír. Gyakorlati tanácsokkal lát el, minden fejezetnél. Könyvében rengeteg könyvet ajánl még, melyek még hasznosabbá tehetik tudásunkat, és jó pár tudóstól, filozófustól, kutatótól, orvostól idéz, melyek megerősíthetnek bennünket.

Nehéz röviden tömören írni egy vaskos könyvről, melyet már háromszor végig rágtam, és nem lehet letenni. ( Persze várnak mindig más könyvek a polcomon, amik legalább ennyire értékesek, így leteszem. :)

Nekem, amiért a „bibliám” mert minden, de szó szerint minden megtalálható benne! Hippokratészról, Buddháról is említést tesz. A könyv nem kifejezetten csak vegán életmódról szól, és nem fogsz benne találni élő ételes recepteket sem, sőt semmilyen receptet, csupán gyakorlati, életvezetési tanácsokat. De megtalálsz benne minden olyan fontos tényezőt, ami elindíthat Téged az öngyógyítás útján!

Ezt a könyvet minden családnak el kellene olvasnia, és a polcon, szem előtt kellene tartania! Sőt az iskolákban is kötelezővé tenném, mert több tanulni való található benne, mint a legtöbb tananyagban.

Részletek a könyvből:

„ Mindannyiunkban ott van és működik az élő szervezet természetes és csodálatos képessége, hogy egészségesek maradjunk, vagy – amennyiben kibillentünk ebből a helyzetből – meggyógyítsuk önmagunkat.”

„ A healing azt jelenti: gyógyítás. Egységet teremt, hogy bekövetkezhessen a testben a gyógyulás. Modern társadalmunkban gyakran tapasztalhatjuk, hogy a lelkünktől elszakítva élünk. Ha az, amivel naponta foglalkozunk, nincs harmóniában lelkünkkel (életfeladatunkkal) akkor – attól függetlenül, hogy ennek tudatában vagyunk-e, vagy sem – ez az egyensúly megbillenéshez és betegséghez vezethet. Ha mi magunk nem vagyunk kapcsolatban lelkünkkel, egy gyógyító talán segíthet rajtunk.”


„ Mindaz, amit érzünk, és gondolunk, befolyásolja egészségünket. Következésképpen az egészség folyamatosan befolyásolható, életünk bármely fázisában. Sosincs későn. Jóllehet akaraterőre van hozzá szükség, hiszen senki más nem cselekedhet helyettünk.”


„ Ahhoz, hogy elegendő mennyiségű tápanyaghoz juttathassuk szervezetünket, fontos, hogy tápanyagban gazdag ételeket fogyasszunk, egészséges legyen a bélflóránk, és zavartalanul menjen végbe a tápanyag-felszívódás a bélfalakon keresztül.”


„ Az élelmiszeripar célja mindig is az volt, hogy minél nagyobb mennyiséget állítson elő a lehető legjobb minőségű termékekből. Az utóbbit sajnos nem mindig sikerült megvalósítani. A serkentő hormonok, az antibiotikumok, a permetezőszerek rendszeres használata, valamint a nagyipari termelés nem feltétlenül vezet jó minőséghez.”


„ Kutatások bizonyították, hogy azok a nők, akik a terhesség előtt kis tápértékű ételeket fogyasztottak, kisebb és rosszabb egészségi állapotú gyerekeket szültek. A gyors kalóriákat tartalmazó ételek fogyasztása az anya vércukorszintjének erőteljes emelkedéséhez vezet, ami miatt a fejlődő magzat hasnyálmirigyét állandó stressz éri – ez pedig a későbbiekben növelni fogja a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.”


„ A táplálkozásterapeuta és viselkedés kutató Johanna Falk mondja: „ A mai fiatalok stresszben élnek, nehezükre esik nyugodtan ülni – egész testükben vibrálnak. Amikor hamburgert esznek, és Coca-colát isznak hozzá, cukor és fehér liszt kerül szervezetükbe, ami hirtelen megemeli a vércukorszintet, a koffein pedig átmeneti felfokozott állapotot okoz.”


„ Az étkezés már nem tápanyagforrás, hanem szórakozás, szórakoztatás, és érzelmi támaszkeresés.”


„ Ha betegek vagyunk, szervezetünkben szinte minden esetben savbőség (acidózis) alakul ki, ami különböző mértékű elsavasodást jelent. Elegendő mennyiségű zöldség, és gyümölcs fogyasztásával helyreállítható a savak és lúgok egyensúlya. A zöld „szupernövények”, mint amilyen a lucerna, az árpa, vagy az alga, lúgosító hatást fejtenek ki szervezetünkre.”


„ Amikor megszűnik a légzés, megszűnik a test. A keleti kultúrák életfelfogása… A légzésnek számukra valamelyest más szerepet tulajdonítanak. A légzésnek számukra vallási szempontból is jelentősége van: általa kapcsolatot lehet teremteni más dimenziókkal. Indiában és Kínában az ősi hagyományoknak megfelelően egy felszabadító légzési technikát alkalmaznak gyógyításkor.”


„Tudatosan élni annyit jelent, hogy felelősséget vállalunk cselekedeteinkért. Nem áldozatként éljük meg az életet, hanem mi magunk választjuk meg viszonyulásunkat önmagunkhoz és a külvilághoz. Életünket – környezetünkkel összhangban – mi alakítjuk. Minden esetben választhatunk, de ha még sem tesszük, mások fognak választani helyettünk.”


„ Olykor még a halál közeli állapotot is át kell élnünk ahhoz, hogy megérthessük és urai lehessünk életünknek. Miért ne lehetnének inkább „élet közeli” élményeink? Teremtsünk kapcsolatot legbensőbb világunkkal – az életerővel – és engedjük, hogy egész lényünkön keresztülragyogjon ez az erő.”


„ Az öngyógyító ember

Belátja, hogy része a mindenségnek.

Amit magával cselekszik,

A környezetével is cselekszik.

Amit a környezetével cselekszik,

Magával is cselekszi.”


Ha teszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!