Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. december 24., péntek

Lengyel káposztás étel


Fejes káposzta és savanyú káposzta fele-fele arányban. A fejes káposztát csíkokra szeleteljük, vagy reszeljük, és összekeverjük a savanyú káposztával. Bőven rakunk bele gombát, mi a vargányával próbáltuk ki, ezzel nagyon finom! Ízesítjük olívaolajjal, majorannával, szerecsendióval.

Tipp:


Ha nincs friss gomba sem a piacon, sem az erdőn, használhatunk szárított gombát is! Ilyen estben egy kevés vizben oldjuk ki a gombát, és szeleteljük apróra.

Egészségre gyakorolt hatása:

Még a sitake, és laska gombával érdemes elkészíteni, mert ezeknek nagyon sok gyógyító hatásuk ismert. Csökkentik a vér koleszterin szintjét, javítja az allergiát, migrént, a vérellátást. Erősíti a védekező rendszert, erősíti az ízületeket, enyhíti a fájdalmakat, szabályozza bélrendszer működést.

Káposzta jelentős C-vitamin, K, B1, E, vas, és kálcium. Természetes antibiotikum, és rákmegelőző hatású.

A szerecsendió erős fűszer, óvatosan kell használni. Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést.

A majoránna étvágygerjesztő, szélhajtó, gyomorerősítő, nyugtató hatású fűszer. Teáját fejfájás, köhögés, légzési zavarok enyhítésére használják, olajával a reumás testrészeket dörzsölik be. Csillapíthatja nemi vágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!