Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. december 21., kedd

Diós tészta


Hozzávalók:


darált dió
alma
mazsola
citrom leve

Egy almát meghámozunk, lereszeljük, és darált dióval összekeverjük. Így önmagában is finom, de tehetünk hozzá mazsolát, és citromnak a kifacsart levét, így még finomabb!

Tipp:

Szórhatunk rá egy csipetnyi fahéjat is, az kicsit megbolondítja.

Aki nagyon édesen szeretné enni, (az én férjem ilyen) az tehet bele mézet, vagy szirupot is, bár a mazsola miatt, ez fölösleges, elég édes ízt ad a mazsola, és az alma.

A diót érdemes pár nappal előtte előkészíteni. Érdemes előre mindig tárolni kis üvegben egy adagot. Áztassuk be, az enzim gátlók miatt, alaposan öblítsük le, és jól szárítsuk ki. Ezután daráljuk le.

Egészségre gyakorolt hatása:

Az alma segíti az emésztést, rostjai tisztítják a belet, segít a perisztaltikus mozgásban,szabályozza a vesét, és a májat. A, E, K, C, B6 vitamin, kálium, kálcium, magnézium, folsav, pantothén sav, riboflavin, biotin található benne. Az alma már régóta ismert gyógy gyümölcs. Használható tisztító kúráknál, diétáknál, és különböző betegségeknél, vese, máj, gyomor betegség, depresszió, álmatlanság. „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!”

A dió A-, B1-, B2-, és C-vitamin , és kiemelkedő mennyiségű káliumot, foszfort, és kalciumot tartalmaz, emellett nátrium és más fémek is találhatók benne, sőt antioxidánsokat és E-vitamint is nyerhet belőle, aki rendszeresen fogyasztja. Véd a szívbetegségek ellen, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet. Arra figyeljünk, hogy ne együnk túl sokat belőle, mert olajos! Megkeverheti a gyomrot.

A citrom nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, flavonszerű glikozidot és illóolajat. A C-vitamin antioxidáns hatású, erősíti a szervezet immunrendszerét. A glikozid antibakteriális hatást fejt ki, az illóolaj pedig serkenti az emésztést. A citromlevet hagyományosan elsősorban megfázás, légúti fertőzés esetén javasolják antibakteriális, nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása miatt, de ezenkívül frissítő, lázcsillapító, álmatlanság esetén idegnyugtató, epehajtó, féregűző, vérképző hatást is tulajdonítanak neki.

A mazsola magas antioxidáns tartalmú! C, B1, B2,vitamin, kálcium, vas, foszfor, kálium, nátrium, magnéziumot tartalmaz. Hatóanyaga 20 perccel a vérbe kerülés után szalicilsavra bomlik le, (az aszpirin szintén szalicilsavra bomlik a szervezetben) ezért csökkenti a fájdalmakat.

A fahéj emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő. Leküzdi a fertőzéseket, gyógyítja a megfázást. Fokozza a vérkeringést, csökkenti a vércukor szintet, zsírégető hatású. Megnyugtatja a méhet, menstruációnál fájdalmak ellen hatékony.


Ha tetszik a blog,

kövess Facebookon és Twitteren!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!