Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. augusztus 29., vasárnap

Vegetáriánus Fesztivál 2010 1.rész

Fantasztikus volt a szombati nap! A Vegetáriánus Fesztiválon rengeteg információt kaphattunk! Jó volt látni, hogy sokan érdeklődnek az egészséges ételek, és a gyógyító energiák iránt.

Megérkezésünkkor a bejáratnál egy kedves hölgy fogadta az érkező vendégeket, egy kis ajándékkal, (The Art Of Living - Tegyük az életet ünnepléssé, című előadásra invitáló szóróanyagot, csatolva egy kis cukorkával, bár nem hiszem, hogy helytálló lenne a cukorka egy ilyen programon, kedves gesztus volt.) és egy meleg, baráti öleléssel, amit mi is szívesen fogadtunk.

A szélrózsa minden irányába ellehetett indulni, mindenhol standok, kiállítások, termékek, bemutatók, ételkóstolók, hasznos tanácsok vártak bennünket. Bár azt nem igazán értem, mit keresett az egyik standnál ingatlan befektető? Mert nem hiszem, hogy bio házakat értékesített……

Az emeleten folytak az előadások, és külön termekben a jóga, és gyermekfoglalkozások, életmód tanácsadások, egészségügyi állapot felmérések, aurafotózás.

Az első megállónk a Bioenergetic Standja volt, ahol az egészséges életmóddal kapcsolatos könyveket vásárolhattuk meg, és személyesen találkozhattunk Lénárt Gittával, aki az Élő ételek könyvének írója.


Gitta honlapja: http://gittarawfood.blogspot.com

Jó volt vele beszélgetni, megosztani a tapasztalatokat, ő hogyan, és mit csinál, például hasznos tanács volt, hogy hogyan is állítsam úgy össze a csokoládét, hogy azt formába is tudjam önteni. (Húsvétkor vásároltam egy nyuszis formát, a kedvesemnek szerettem volna csoki nyuszi figurát készíteni. A csokiból kihagytam a vajat, és így csupán lefagyott, majd felolvadt csoki krém lett.) Az aszalás technikájáról is beszélgettünk, és a jó tortaformáról. (Az enyémek olyanok, mint a Hupikék Törpikék mesében a Hami Törp áfonyás tortácskái. Na, nem áfonyásak, hanem olyan kupolás. Mert kézzel egyengettem eddig.) Gitta elárulta nekünk, hogy ő tortaformában tölti meg, és amikor a hűtőben megszilárdul, ez egy-két óra, akkor egyszerűen lecsatolja a formát. (Én nemrég ajándékoztam el a formámat, mert minek is az már nekem, ugye?) A tortáról jut eszembe, hogy készítettem férjem születésnapjára citromos tortát, hamarosan közlöm!! Isteni finom lett!

Gitta zöld turmixokat kínált a vegán életmóddal ismerkedőknek, amit a férjem meg is kóstolt, és nagyon ízlett neki (Őszintén szólva, akkor érkeztünk, és úgy ki voltam száradva, hogy ott, akkor csak a vizet kívántam, amit be is pótoltam rendesen.) Végül Gittát elárasztotta az érdeklődő vendégsereg, de még előtte dedikálta nekem a könyvét!


Folytattuk utunkat a standok között. A sok stand közül egyet – kettőt ki is fogok emelni. Könyves asztalok, zenei sarkok, köztük Kövi Szabolcs Varázslat című cd bemutatója, dedikálással, mágneses ékszerek, fülgyertya, egészségvédő edények (főzőknek), bio sütemény árus, kaqun víz, Kawar holt tengeri kristályos kozmetikumok, füstölők. A Vegafood pultnál lehetett kapni vegán, és vegetáriánus fogásokat, a büfében pedig bio gyümölcsöket (pl: almát) is lehetett kapni, a hagyományos szendvicsek mellett.

Bio szendvicseket is meg lehetett kóstolni, amelyek a regeneráció elvén, az öt elemet figyelembe véve készültek. Erről részletesebben a blogomon is olvashatsz, Ízek színek világa menüben . Tönkölybúzás zsemlékre, házi készítésű, élő szejtán krém (melynek receptjét sikerült megszereznünk, ezt is közlöm hamarosan) különböző, az elemeknek (tűz, föld, fém, víz, fa) megfelelő zöldségekkel gusztusosan megpakolva. Nagyon érdekes volt, hogy én is, és a férjem is, amire rámutatott, pontosan eltaláltuk a nekünk megfelelő elemet.

Megálltunk egy olyan standnál is, ahol kókuszolajokkal ismerkedhettünk.


A hölgyek nagyon készségesek voltak, válaszoltak minden kérdésünkre. Bekenték a kezemet kókuszolajjal, a hatása nem maradt el, elég sokáig éreztem ezt a finom, édes illatot. Megtudtuk, hogy a kókusz olaj, (a hidegen sajtolt) a legjobb természetes kozmetikai szer (a hölgyek állítása szerint, és valóban a bőröm azon a részen ahol bekenték finomabb tapintású lett, az biztos, rossz nem lehet, itthon én is kipróbálom), babáknak, és felnőtteknek egyaránt. Hasznos szer a terhességi csíkok megelőzésére, illetve kezelésére. Illetve ízesítésre, főleg édességek készítésekor kiváló. Mi is vásároltunk egy hidegen sajtolt kókuszolajat.

A következő megállónk, ahol elidőztünk egy kicsit az indiai fűszerek asztala volt. Kértük a hölgyet mondjon egy jellegzetes fűszert, amit természetesen ki is próbálnánk, megvásárolnánk, mire azt válaszolta, ilyen nincs. Legalább ötfélét tud javasolni. Amin megakadt a szemünk a kurkuma fűszer volt. Nap sárga színe azonnal felhívta magára a figyelmet. A kurkuma az ételek színesítésére kiváló fűszer. A hölgy ajánlott olyan indiai fűszereket, amelyek bár erősek, főzés közben éreztetik igazán zamatjukat. Nos, ez számunkra tárgytalan maradt. Délután még egyszer visszasétáltunk az asztalhoz, mert nagyon szerettem volna venni valami igazi indiai fűszert. (Potenciális vásárló voltam! Szinte égette a kezemet a pénz! Vágytam egy különleges fűszerre!) De a hölgy nem tágított! Nem ajánlott nekem semmit. (Bizonyára nem az ő vállalkozása volt, különben éhen halt volna.)

Szeretem az indiai holmikat, fűszereket, ruhákat, díszítéseket, zenéket, vonzódom az indiai kultúrához. Van is egy indiai film, amibe beleszerettem, nagyon jó, jellegzetes indiai zenékkel, mai modern köntösbe bujtatva, még is megőrizve annak kultuszát. „Mátkaság, és legényélet” a címe, nagggyon jóóóó! Készítettem olyan ételt is, (ezt is hamarosan közölni fogom) amelyben indiai fűszer keveréket használok, ezt a nagy bevásárlóközpontokban meglehet kapni.

Indiai hangulatban maradva, megismerkedtünk a pálmalevél lelkes csoporttagjaival, akik szeretetteljesen vártak mindenkit, aki hívást érzett, vagy érez az ő saját pálmalevelének megtalálására. A pálmalevelek több ezer éve íródtak, és a mai ember sorsát írták meg. A mai világunkban túl zavaros minden, olyan kesze-kusza, döntést nem adhat helyettünk, de segítséget mindenképp. A sorsunk megvan írva ezekben a pálmalevelekben. Oszter Tamás erről tartott részletes, és izgalmas előadást, ezt a napokban közölöm. (Elnézést, hogy sok minden még várat magára, de egy teljes nap élményeit nehéz összefoglalni pár mondatban. Részletesen beszámolok mindenről, ígérem.) Akinek van pálmalevele, az hívást érez.


Mi is éreztük ezt a hívást! Annyit elárulok, hogy nekünk már keresik a pálmalevelünket, és tudom, érzem, hogy hamarosan meg is lesz. Talán pont azért kellett elmennünk erre a rendezvényre, hogy közelebb kerüljünk a levelünkhöz. Mert az, az idő is míg megkapjuk, az utazásunk fontos része. Amolyan felkészítő időszak a lelkünk számára, hogy valóban akkor kapjuk meg, amikor eljött az ideje. Beszélgettünk előző életekről, válaszokat kaptunk a kéréseinkre. Például, hogy biztos, hogy még életében megkapja a pálmalevelét az, akinek van. A felolvasásról felvétel készül, így bármikor otthon is megtekinthető, elemezhető. Kérdésem volt továbbá, hogy következő életünkben is kaphatunk-e pálmalevelet? A válasz nem, mert a pálmalevelek még 50 évre íródtak az emberiségnek, és utána már nem lesz rá szükségünk, mert magasabb tudat szinten rezgünk majd. Választ kaptam, de inkább megerősítést egy félelmemmel kapcsolatban, amelyet érdekes módon vonzódás vesz körül. Tudtam lelkem mélyén a választ, és itt megerősítést kaptam, hogy bizony, jól gondolom, az egyik előző életem történéseit. Az egyik hölgy bizalmasan beavatott a saját előző életében, és hogy milyen hatással van a mostani életére. Sikerült megoldania az akkori életfeladatát. Ez bizalmas, ezért, most távozzunk egy másik asztalhoz….

Növényi vagdalt pástétomokat, lecsós, és gombás szója husikat vásárolhattunk a következő standnál. Meglepetésünkre magyar cég a gyártó, és nagyon olcsón hozzájutottunk egy-egy finomsághoz. Ma megkóstoltuk, valóban ízletesek! Bioboltokban biztos beszerezhető, illetve a nagyobb élelmiszer áruházakban. Kapható volt vagdalt husi, amely a hagyományos vagdalt helyettesítője, és kenhető pástétomok, melyek májkrém jellegűek. Shii-take gombás, szarvasgombás, fokhagymás, magyaros, és kapros ízekben kapható. Egyedül a mediterrán pástétomot nem ajánlanám, mert abban már mustár (ecet, és cukor is van a mustárban) és cukor is található.


Az előadások szuperek voltak! Elsőként Sebestyén Szilviát hallgattuk meg, a makrobiotikáról, majd Kövi Szabolcs mutatta be a Varázslat című új albumát, igazi varázslat volt! Oszter Tamás beszélt nekünk az élő ételek hatásairól, és azokról a téves berögződésekről, amelyek szerint élünk, (étkezés szempontjából) illetve a pálmalevelek fontosságáról, végül Dr. Craig Sommers orvosi szempontból is megmutatta számunkra a helyes utat, a táplálkozásban, az életmódban, mely nem lehet más, mint az élő vegán étkezés, és a lehető legtermészetesebb életmód! Úgy is mondhatnám: vissza a természethez!

Az elkövetkező napokban folyamatosan fogok részletesen beszámolni az előadásokról, így azok is értesülhetnek a fontos információkról, akik valamiért nem tudtak eljönni. Sajnos minden előadáson mi sem voltunk, (néha táplálkozni is kellett) de úgy érzem, amin nekünk ott kellett lennünk, arról nem maradtunk le! Mindent cenzúrázatlanul adok tovább, úgy ahogy az, az előadáson elhangzott. Neked kell eldöntened mi az, amit még betudsz fogadni, és mi az, ami már távol áll tőled. Annyit előjáróban elárulok, hogy bizony minket is értek meglepetések, és ledöbbenések!


Oszter Tamás: Természetes gyógyulás, amiről nem akarják, hogy tudj !

Ne maradj le! Várlak a blogomon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!