Gyümölcslevest szinte bármiből készíthetünk, tisztított vízzel, vagy szója, zab, rizs tejjel, és édes fűszerekkel (fahéj, szegfűszeg). Lényegében ezek gyümölcslevek. Attól tudnak kicsit leveses állagúak lenni, hogy sűrűbbre készítjük, és „betétként” aprított gyümölcsöt adunk hozzá tálaláskor. Nyáron elmaradhatatlan, a hűsítő gyümölcsleves.
Ezt őszibarackból készítettem.
Egészségre gyakorolt hatása:
Sok C, és B-vitamin található benne. Kálium tartalma jelentős. Magnézium, kálium, nátrium található még benne. Csökkenti a vérnyomást, erősíti a szívet, megakadályozza a székrekedést, segíti az emésztést. A nektarin csupán külsőben tér el, ”szőrös” fajtájától, vitamin, és ásványi anyag tartalma megegyezik az őszibarackéval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése