Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. május 28., péntek

Ananászos banán főzelék

Az ananászt felkockázzuk, a banánt felkarikázzuk, egy kis részét szétnyomkodjuk, és összekeverjük. Nagyon jól illenek egymáshoz ezek az ízek, mert az ananász kissé savanykás ízű, a méz édes banánhoz képest.

Tipp: Minél érettebb gyümölcsöt használunk fel, annál jobb, mert az jelzi, hogy a gyümölcsben a táplálék enzim már elkezdte a munkát! Így könnyebben tudjuk megemészteni!

Ebédre ajánlanám, mert a banánnak több idő kell a megemésztéshez, (négy óra), és elég szénhidrát dús, így sok energiát is ad!

Soha ne konzerv ananászt használjunk! Csak frisset! Hámozásnál alaposan szedjük ki a tüskés részeket, mert eléggé tudja bökni az ember nyelvét!


Egészségre gyakorolt hatása:

Az ananász tartalmaz A, B és C-vitamint, folsavat, káliumot, gyümölcssavat és rostanyagot. Folsavtartalma a vörös és fehérvérsejtek, valamint a vérlemezkék képződésénél játszik szerepet. A bromélia enzimnek köszönhetően segít a zsír elégetésében. Fogyókúrázók!!

Erősíti az immunrendszert, és növeli a test ellenálló képességét.

A banánban kétszer annyi energia van, mint a többi gyümölcsben, pl: alma, körte, narancs. Tartalmaz káliumot, magnéziumot, (a magnézium, és a kálium jó hatással vannak a vérnyomásra) kalciumot, cinket, és szelént. Magas a szénhidráttartalma, de ettől nyugodtan lehet fogyasztani! A, B, C, E, B6, vitamint tartalmaz. Nem hasonlítható össze a hagyományos ételek szénhidráttartalmával, melyek csak rakódnak a belekben.

A banán nyugtató hatású, (menstruáció idején érdemes kipróbálni) ugyan akkor szexuális vágyfokozó szer is, hát hogyan lehet egyszerre nyugodt is tőle az ember, és tüzes is, mindenki próbálja ki, milyen hatást gyakorolt rá a banán!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!