Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. január 15., szombat

Természetes dezodor


Megkértünk Kálmán Juditot a Jucus jegyzetel blog tulajdonosát, hogy írjon nekünk a férfi szépségápolással kapcsolatban. Ajánlom cikkét szeretettel. Köszönjük Jucus!


Kedves blogolók!

Szaffina szíves invitálásának nem lehet ellenállni. Márpedig Vegán-konyhájában a héten Férfi Szépségápolási Napokat tart, és javasolta, tegyek a vékába én is, saját tapasztalataim alapján.

Hát, mondom magamban, a pasit megszépíteni kívülről nemigen lehet, leginkább csak az orránál fogva vezetve bemanipulálni a fodrászhoz, fogorvoshoz, ha magától nem hajlandó. Szép pedig minek legyen egy férfi, ha már intelligens, szellemes, jó humorú, empatikus és lovagias. Ha ráadásul még rendszeresen le is ül csendes önmegfigyelést tartani, nekem már épp elég, ha jól ápolt a külseje, és tőlem lehet akár Kevin Spacey is (((:

Nos. Mindezzel csak annyit szerettem volna elérni, hogy eljussunk a szépségápolás témájától a lélekápolásig, de mivel Szaffina nem ezt kérte tőlem, ugorjunk egy burokkal kijjebb és nevezzük nevén a mai gyermeket. Mai cikkem a férfi testápolást segíti elő, méregmentes és házilag előállítható módon. Hatalmas előnye, hogy a hölgyek, miután letakarították a munkaasztalt, elégedetten felsóhajthatnak, hiszen ők épp úgy használhatják majd a Kvantumelme biztos forrásból lecsatornázott:

Házi készítésű dezodorát!

Nem is szaporítom hát a szót, ím a recept:

Hozzávalók:

30 ml kukoricakeményítő
30 ml szódabikarbóna
15 g kókuszolaj
1-2 g kakaóvaj

A kakaóvajat olvasszuk meg. Télen tegyük radiátorra kis tálkában, nyáron a napra, ezek híjján, vízfürdőben langyosítsuk.

A hozzávalókat keverjük össze, gyurmásszuk homogén porrá, mintha süteménytésztát készítenénk.

Tegyük hozzá a következő illóolajak valamelyikét, összesen kb. 30 cseppet. Kombinálhatóak.

Kimondottan férfiaknak:
Fodormenta, borsosmenta - friss, élénkítő illatok
Citrom - előnye, hogy antibakteriális, összehúzó hatású és olcsó (gyógyszertárban kimérve potom áron megvehető)
Citronella - önmagában is izzadásgátló
Teafa - antibakteriális, fertőtlenítő
Ciprus - pórusösszehúzó, fertőtlenítő
Kakukkfű - szintén antibakteriális, kissé gyógyszer-szerű illat

OK. Hölgyeim! A kombinációk sora számunkra konkrétan végtelen! A gerániumtól a vaníliáig bármi jöhet!

Mentolos illatokat állapotos, szoptatós anyukák ne használjanak, valamint rozmaringot, bazsalikomot sem!

A massza állaga legyen kissé pergős, de összenyomva a kezünkben álljon egybe, mint a jó hógolyó. Ha ez nem jött össze, tegyünk hozzá még olajat. Mind a kókuszolaj, mind a kakaóvaj megszilárdul 30 fok alatt, kézmelegre olvad, tehát ahogyan a szoba hőmérséklete változik, úgy lesz keményebb, vagy lágyabb a dezodorunk.

Ha késznek ítéltük, tegyük kiürült dezodorstiftbe. Jómagam kis gyógyszertári tégelybe nyomkodtam, és az ujjaimmal adagolom. Kitűnő, egyszerű, egészséges, és az illatát abszolút magadra szabhatod! Tessék kipróbálni, hatékony is, ja, ezt még nem is említettem...(:

De készíthettek otthon párotoknak after shave-et és parfümöt is, én ez utóbbit kreálom néhány hete, mióta a családom ráérzett az élményre, és a barátaik is. Ha érdekel titeket, jelezzetek Szaffinánál!

Üdvözlettel:

Akimaga Keveri Jucusunk

1 megjegyzés:

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!