Hozzávalók:
Kelkáposztalevél, saláta levél, karfiol zöldje, zeller zöldje, édes almával és tisztított vízzel össze turmixolva.
Tipp:
A kelkáposzta erős, vastag erejét kivághatjuk, így nem lesz túl erős.
Az alma héját, csutkáját ne dobjuk ki, hűtőben eláll, vagy napon megszáríthatjuk, és amikor elegendő mennyiség összejön, akkor ebből alma teát lehet készíteni, fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel. Melegítő hatása van, és nagyon finom! Édes íze miatt nem kell belerakni sem mézet, sem szirupot.
Minél zöldebb a levél, annál több benne a klorofill, az életet adó energia, enzim! (Persze keserűbb is, de ezt kompenzálhatjuk a gyümölccsel.)
Zöldlevekről és ezek hatásáról bővebben már írtam.
Egészségre gyakorolt hatása:
Káposzta jelentős C-vitamin, K, B1, E, vas, és kálcium. Természetes antibiotikum, és rákmegelőző hatású. Kemopreventív anyagokat tartalmaz, mint például a sulforaphan nevű természetes vegyület, ezek meggátolják a rákos sejtek kialakulását, illetve elburjánzását. A zöld levelkben sok a béta-karotin, amely segíti a látást. Rostban gazdag. Csípős ízét a mustármagoljanak köszönheti, amely antibakteriális hatású. Gyomorfekély estében jótékony hatású.
A saláták C, B vitamint, karotint, vasat, meszet, foszfort tartalmaz. Frissítő hatását a levelek citromsav tartalma adja.
A zellerben C-vitamin, nátrium, kálcium, foszfor, vas, magnézium, és kálium található benne. Erős vízhajtó hatású, serkenti a vesét, vértisztító, és serkenti a nemi vágyat.
Az alma segíti az emésztést, rostjai tisztítják a belet, segít a perisztaltikus mozgásban,szabályozza a vesét, és a májat. A, E, K, C, B6 vitamin, kálium, kálcium, magnézium, folsav, pantothén sav, riboflavin, biotin található benne. Az alma már régóta ismert gyógy gyümölcs. Használható tisztító kúráknál, diétáknál, és különböző betegségeknél, vese, máj, gyomor betegség, depresszió, álmatlanság. „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!”
Kelkáposztalevél, saláta levél, karfiol zöldje, zeller zöldje, édes almával és tisztított vízzel össze turmixolva.
Tipp:
A kelkáposzta erős, vastag erejét kivághatjuk, így nem lesz túl erős.
Az alma héját, csutkáját ne dobjuk ki, hűtőben eláll, vagy napon megszáríthatjuk, és amikor elegendő mennyiség összejön, akkor ebből alma teát lehet készíteni, fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel. Melegítő hatása van, és nagyon finom! Édes íze miatt nem kell belerakni sem mézet, sem szirupot.
Minél zöldebb a levél, annál több benne a klorofill, az életet adó energia, enzim! (Persze keserűbb is, de ezt kompenzálhatjuk a gyümölccsel.)
Zöldlevekről és ezek hatásáról bővebben már írtam.
Egészségre gyakorolt hatása:
Káposzta jelentős C-vitamin, K, B1, E, vas, és kálcium. Természetes antibiotikum, és rákmegelőző hatású. Kemopreventív anyagokat tartalmaz, mint például a sulforaphan nevű természetes vegyület, ezek meggátolják a rákos sejtek kialakulását, illetve elburjánzását. A zöld levelkben sok a béta-karotin, amely segíti a látást. Rostban gazdag. Csípős ízét a mustármagoljanak köszönheti, amely antibakteriális hatású. Gyomorfekély estében jótékony hatású.
A saláták C, B vitamint, karotint, vasat, meszet, foszfort tartalmaz. Frissítő hatását a levelek citromsav tartalma adja.
A zellerben C-vitamin, nátrium, kálcium, foszfor, vas, magnézium, és kálium található benne. Erős vízhajtó hatású, serkenti a vesét, vértisztító, és serkenti a nemi vágyat.
Az alma segíti az emésztést, rostjai tisztítják a belet, segít a perisztaltikus mozgásban,szabályozza a vesét, és a májat. A, E, K, C, B6 vitamin, kálium, kálcium, magnézium, folsav, pantothén sav, riboflavin, biotin található benne. Az alma már régóta ismert gyógy gyümölcs. Használható tisztító kúráknál, diétáknál, és különböző betegségeknél, vese, máj, gyomor betegség, depresszió, álmatlanság. „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!”
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése