Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Rendkívüli Nyári Akció!!!

Ajánlj és vidd a terméket! Van még olyan receptes könyv, ételkészítő videó, vagy tanfolyam, cd, vagy elemzés, amit nem tudtál még beszerezni tőlünk? Ajánlj fel az általad választott termékért egy összeget, kizárólag privátban szaffina@citromail.hu (reális árat kérünk azért! pl. ami nem üti meg az előállítási díjat sajnos nem áll módunkban elfogadni!) Mi eldöntjük elfogadható-e az általad kínált ár vagy sem… kifizeted és tiéd a termék! :) Postaköltséggel bizonyos termékeknél számolni kell külön 560 Ft! Mivel ez nagyon-nagyon kedvező árfeltétel, ezért ez csak augusztus 6.-ig él! Befizetni pedig legkésőbb augusztus 8-.ig kell! Nézz körül a termékek menüben! Kérdésed van, kérdezz a szaffina@citromail.hu e-mailen vagy itt privátban!

Az összes terméket a www.szaffinafuszerkonyhája.com weboldalon a Termékek menü legördülő listájában éred el!


Frissítő Talpmasszázs


Frissítő lábmasszázs 30 perces vérkeringést felfokozó, testet frissítő kellemes relaxációs lábmasszázs, masszás olajokkal, 1 órás elfoglaltság, lazítás, pihenés, felfrissülés. A reflexzónák olyan idegpontok, amelyek egy-egy testrésszel állnak kapcsolatban. Minden szervnek megtalálható a reflexpontja a talp területén. Vérkeringés fokozás, fájdalomcsillapítás, méregtelenítés, gyógyulási folyamatok idézhetők elő a rendszeres megfelelő pontok masszírozásával. Gyógyhatása bizonyított, de nem helyettesíti az orvosi kezelést és kivizsgálást! Előre bejelentkezés szükséges e-mailben vagy Facebookon privátban!

Bejelentkezés: szaffina(kukac)citromail.hu 2000 Ft

Szaffina Nagy, életmód tanácsadó, hipnotizőr, talpmasszőr, író, előadó


Hírlevél feliratkozás előtt kérlek, kattints IDE!

2010. szeptember 16., csütörtök

Csalamádé

Megérkezett hozzánk az ősz. Ilyenkor a melegebb, fűtő ételeket kívánjuk jobban. Noha egy saláta, és a nyers zöldségek hűtőek, de a melegítő fűszerekkel kompenzálhatjuk őket! Attól még lúgosítóak maradnak!

Gyermekként, és később is imádtam, amikor anyukám csalamádét készített! Ez nagyon hiányzott, mindkettőnknek. Kipróbáltam vegán változatban is, és Isteni finom! Most hogy beállt az ősz sok káposztát eszünk, ezért mostanában ilyen receptekkel fogok szolgálni. És persze a finom édességek sem maradhatnak el!

Az erjesztés folyamata alatt jótékony baktériumok szabadulnak fel, melyek hozzá járulnak az egészséges bélflórához, segítik a bél működését. A legjobb jótékony hatású a savanyú káposzta. Azért ne essünk túlzásba ezekkel az ételekkel szemben sem! Továbbá, akik gomba, vagy bakteriális fertőzésben vannak jelenleg, azoknak nem ajánlott a fogyasztása. (Forrás: Brian R. Clement: Élő ételek az egészségért)

Ez egy igazi gyógyító vitamin bomba!

Elkészítés:

Fejes káposztát vékony csíkokra szeleteljük, vékony karikára vágott paprikát, uborkát, és vöröshagymát adunk hozzá. Jól zárható edénybe töltjük. Leöntjük citromos vízzel. Fűszerezzük: fehérbors, vagy feketebors, babérlevél, só, kömény. Lezárjuk, és 2-3 napra hűtőbe tesszük. Naponta egyszer legalább keverjük meg.

Tipp:

A káposztát én késsel szoktam szeletelni, úgy sokkal szebb.

Színesebbé és egészségesebbé teheted, ha színesebb, narancssárgás paprikát vágsz bele. Tudtad, hogy minél színesebb a paprika, annál több benne a vitamin?

Annyi citromot tegyünk bele, ami megadja neki a savanykás ízét. Ez nyilván attól függ, mekkora adagot készítesz!

Nem érdemes, sőt, ne is rakj el télire! Ez frissen jó! Roppant egyszerű, így bármikor készíthetsz ilyen finomságot!

Fehérbors annyival jobb, mint a fekete, hogy nem irritálja a gyomrot. De kipróbálhatod a borsika füvet is.

Egészségre gyakorolt hatása:

Káposzta jelentős C-vitamin, K, B1, E, vas, és kálcium. Természetes antibiotikum, és rákmegelőző hatású.

Uborka gazdag káliumban, vasban, foszforban, kálciumban, nátriumban, szénhidrátokban, A1, B1, B2, B6, C-vitamin. Magas víztartalmú, segíti a vese működést.

A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P–vitamin, valamint folsav. A C-vitamin tartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban. Gazdag káliumban. A kapszaicin nevű alkaloida adja a csípős ízét. Gyulladás csökkentő, antioxidáns. Fokozza a nyálképződést, és elősegítheti a nyugtató neuropeptidek (enkefalinok, endorfinok) kibocsátását az agyban. Étvágyjavító, emésztést elősegítő. Csökkenti a vérnyomást.

A vöröshagyma megfázásra, fülfájásra, és gégegyulladásra, és rovar csípésre is használatos. Magyaros ételeink alap ízesítője. Illóolajat, B, C-vitamint, tartalmaz. Csípős ízét az allilszulfid vegyület adja, melynek baktérium ölő hatása van. Bélféregűzésre, vizelethajtásra, vércukorszint csökkentésére is jól bevált „gyógyszer”.

A citrom nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, flavonszerű glikozidot és illóolajat. A C-vitamin antioxidáns hatású, erősíti a szervezet immunrendszerét. A glikozid antibakteriális hatást fejt ki, az illóolaj pedig serkenti az emésztést. A citromlevet hagyományosan elsősorban megfázás, légúti fertőzés esetén javasolják antibakteriális, nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása miatt, de ezenkívül frissítő, lázcsillapító, álmatlanság esetén idegnyugtató, epehajtó, féregűző, vérképző hatást is tulajdonítanak neki.

A kömény enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. Görcsoldó hatású, az emésztés sima izmaira hat. Menstruációs, klimaxos problémáknál érdemes kipróbálni. Prosztatarák kezelésére is alkalmazható. Bélfertőtlenítő, baktérium-és gombaölő hatása van.

A bors erősen izgatja az emésztőrendszert, ezért óvatosan! Ízületi gyulladásoknál segítség lehet a szervezet számára.

A babérlevél étvágyjavító, vizelethajtó; segíti az emésztést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!