Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2012. február 20., hétfő

Miért vegán étkezés?

A hét kérdése: Te miért is lettél vegán? Vagy vegetáriánus? (A kettő nem ugyanaz! Erről is beszélünk az oktatásban!)

Miért vegán étkezés?
Egyáltalán mi az a vegán?
Mit eszünk?Mi a hatása ennek az étkezésnek?
Ez egy új divat, hóbort?

Miért nem jó az eddig megszokott ételek, a tej, a hús, a libazsír, a disznótoros, a fehér kenyér, a kakaós csiga, a majonéz, a ketchup, a sajt, a tejföl, a margarin? Mi rossz van abban, ha megiszunk egy-egy pohár alkoholt, kávét, elrágcsálunk egy-két csokit, cukrot, chipset, süteményt, vagy elnyalunk egy-két fagyit? Rengeteg ehhez hasonló kérdést kapunk már évek óta. Bombáznak bennünket hol aggódó kérdésekkel, hol kíváncsisággal, kétellyel, és hitetlenkedve. A családban néha felmerül az utód gondolata, és akkor mindig megkérdezik: „És a gyereket is majd így fogjátok nevelni? Ő is ezt eszi?” Aggódva csóválják fejüket, és már látom is nagymama arcán, ”majd én gondoskodom a jó házi kosztról!” A szülők pedig megkérdezik: „ És csokit sem ehet majd?” – válaszunk: -„ Készítünk mi vegán csokoládét, nagyon finomak!”- az ő válaszuk: -„Nem baj, veszünk márkás csokit, azt ehet!” És itt van az a pont, amikor csak nevetni tudunk, az egészen, mert ha tudnák…..a márkás csokiban épp ugyan úgy megtalálhatóak azok az elemek, amelyek miatt nem eszünk csokit, sem más édességet.

Talán nem is olyan nevetséges a dolog! Mert hát komolyan kellene venni! Minket már ismernek annyira, hogy tudják, nincs gyerek félrenevelés, és szigorúak vagyunk az elveinkhez, de szerintem ez sok családban okoz problémát. Sőt biztos, hogy nekünk is lesz még meccsünk ezzel kapcsolatban. Mert azt még valahogy elviselik a szülők, hogy mi nem esszük meg a kedvenc főztjüket, na, de az unoka sem?! Nálunk jó pár vita, és kemény meccsek lezajlottak mire eljutottunk addig, hogy együtt tudjunk ebédelni viszonylag békességben. Bár még a nagymamák nehezen emésztik, fejüket csóválják, „ejnye lányom, ejnye fiam!”

Miért is vegán? Egyáltalán mi az a vegán?


40 tévhit, ami megdönti eddigi elképzelésed!

Hogyan is tudnál különbséget tenni a hagyományos étkezés és a vegán között, ha nem próbáltad, és ha nem vagy tisztában a különbségekkel!

Miért lesz valaki vegán? Ennek lelki és fizikai okát is bőven kifejtjük a 3. Oktatóanyagban! (Külön is megrendelhető)

Milyen lelki folyamatokon megy keresztül az, aki mer váltani, változtatni? Mivel fog szembesülni? Erre a választ az 1.Oktatóanyagban találhatsz. (Külön is megrendelhető.)

A hét kérdése: Te miért is lettél vegán? Vagy vegetáriánus? (A kettő nem ugyanaz! Erről is beszélünk az oktatásban!)


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!