Hogyan is indultunk? 2005-ben elkezdtünk másképp étkezni, kizártunk sok egészségtelen és haszontalan dolgot az étrendünkből és nem csak ételeket az életünkből, hanem olyan dolgokat is, amik nem szolgálták többé a fejlődésünket. Elhagytuk a húst, aztán a tejtermékeket, a tojást, majd lassan minden állati összetevőt, mesterséges ízfokozót, E-származékokat. Egyre többet foglalkoztunk a testünkkel is a szellemi és lelki fejlődés mellett. Egyre tudatosabbá váltunk egészségünk szempontjából is. Az igazi áttörést egy előadás jelentette, 2007-ben Dunaújvárosban, Nagy László Zoltán, a Hippokratész Intézet facilitátora tartotta az élő nyers ételekről. Csírák, zöldlevek, magok, enzimek és az enzimekben lévő elixírforrás, mind a betegségekre, mind a fiatalság, fittség megőrzésére, számunkra nagyon meggyőző volt! Mindig azt mondom, az embereket vagy a fájás vagy a vágy vezeti a változásra, nekünk mind kettőből bőven kijutott…. Nagyon fájt már a változtatás kényszere, így halogatás nélkül azonnal belevágtunk, rengeteget olvastunk, tanulmányoztuk a témát és elkezdtünk élő ételeket készíteni, és már nem csak egyszerű salátákat. Egyre többen furcsállták… nem értették mi az, hogy nem csak vegetáriánus… nem csak vega… nyers vegán… és mit nem eszünk, és mit eszünk, és miért, és hogy helyettesítünk bizonyos tápanyagokat, bizonyos ízeket, színeket, összetevőket, és még rengeteg kérdés… Többek között, mi hogy készül el, mi a recept? Látván fizikai pozitív változásainkat egyre kíváncsibb lett környezetünk… Így, hát hogy ne kelljen újra és újra elmagyaráznom ugyanazt a témát… létrehoztunk egy blogot 2010 májusában. Szaffina Fűszerkonyhája néven, ami inkább egy imázs név, semmint pusztán fűszerek kínálata lenne. Nyers vegán recepteket, praktikákat tettünk közzé, szépségápolás, környezetvédelem háztartás természetes úton, bőrápolás, fürdés természetes anyagokkal, majd 2011-ben Külön Nők Hetét és Férfiak Hetét tartottunk online, hogy kifejezhessük egyrészt irántuk való tiszteletünket, másrészt, hogy kifejezetten férfias és nőies témák legyenek a fűszerkonyhában, ami az egészséget szolgálja. Harmadrészt nem titkolt szándékunk az volt, hogy új piacot is találjunk, hiszen nem feltétlen mindenki nyitott a nyers étkezésre, sőt kifejezetten szűk a vegán piac, nem beszélve a nyers tálalásról. Ám a szélesített információk az egészség területén, kifejezetten külön témákra bontva, mint a szemünk hete, nők hete, férfiak hete, böjtölés, fogyás stb,… témákkal ezreket mozgattunk meg! Aminek szívből örülünk, hogy a rendszeres minden évben megtartott Férfiak Hete egyre több férfi vendéget hoz hozzánk! Előadásokat szerveztünk, és hívtak meg egyre több rendezvényre! Vegán Halloween party, Vegán Karácsonyi party, Gizella Napok, Varázsünnep, Örömünnep, Natura Nap, Balaton Bajnokság, Hajagi Napok, Vegetáriánus Fesztivál, Zöldturmix Fesztivál, Zöld Mag Fesztivál, és sok kisebb nagyobb rendezvény. Újságokban publikáltunk, interjúk készültek velünk, pl: Napló, Fitt Nők Magazin, Alkotó Nők Magazin. Megjelentünk a Méz rádióba és a Fakanál rádió műsorában is.
Ételkészítő videó 1. és ételkészítő videó 2. csomagot kezdtünk el gyártani, 1. receptes könyvünk és 2. receptes könyveink jelentek meg, és ami nagy művünk lett a 10 hónapos online Vegán Tanfolyamunk 10 hanganyaggal. Óriási munka volt! Egy éven át tartó kutató munka, és minden lehetséges tudásunkat beletettük. Két éve elindítottuk ingyenes ”Fogyjunk Együtt” programunkat is, ami a természetes vegán táplálkozást és testmozgást és lé napokat veszi első sorban alapul, tehát a test természetes beállítódását hozzuk létre, nem deszka sovány csajokat. (Bocsi nem bántásként, ők úgy is tökéletes alkatúak.. a ”szinte bármit ehetnek” kategóriába.)
Idén 2016-ban a nyers vegán töltött káposztánk díjnyertes lett, a 2. helyezést érte el (kb: 103 beküldött hagyományos recept közül!!) a MOM pályázatán! Ez óriási!!! Amikor hagyományos étkezésű, húsevő emberek díjazzák az első háromba a nyers ételt, az szerintem fantasztikus, és mutatja azt is, hogy egyre jobban készen állnak az emberek az újra, az egészségesre, és nem is annyira újra, inkább úgy mondanám visszatalálni ősanya természetéhez. Hiszen ez nem divat… nem új irányzat… több ezer éve is táplálkoztak így az emberek, csak elfelejtettük, ahogy sok más igazságot, bölcsességet, filozófiát és tudást, képességeket is! Ezeket kívánjuk felszínre hozni, tudatos életstílussal, tudatos gondolkozással, létezéssel, étkezéssel, böjtökkel, önfegyelmezéssel, tudatos tanulással, képzéssel, elmélkedéssel, meditációkkal, energia felvételekkel, alkotásokkal, és a lélek szabadon szárnyalásával. Ha egy adott dologban megtanulsz tudatossá válni, az kihatással lesz az életed többi területére is!
Munkánk során rengeteg jót, kedvességet, dicséretet kaptunk, amik mindig segítettek bennünket tovább menni ezen az úton… kaptunk kevésbé jókat is, kritikákat, (és az szinte soha nem a munkánkról szólt, hozzátenném, ami viszont így pozitív) és néha elbizonytalanodtunk.. és volt, hogy feladjuk… de az Olvasók mindig meggyőztek igen van miért csinálni! Köszönjük ezt nektek!!! Mert ma nélkületek nem lennénk itt! Reméljük sok jó olvasnivalóval és értékes tartalmakkal, receptekkel, ötletekkel és új termékekkel szolgálhatunk benneteket a jövőben is!
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése