Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. március 16., hétfő

Kibújtak a medvehagymák


Az idei első medvehagymák már kibújtak a Bakony erdős vidékén. Nagyon megörültünk nekik! És hamarosan bújik ki a többi zsenge zöld hajtás is, mint a sóska, spenót, petrezselyem, csalán, tyúkhúr, porcsin, pitypang, vadboglárka, vadfokhagyma, és a többi zöld növény. Öröm a tavasz, amikor kivirágzik minden, friss hajtások jelennek meg, újra lehet kirándulni a szabadba és lehet újra gyűjteni a zöld és a gyógynövényeket!

Nagyon szeretjük a medvehagymát is szüretelni, elmenni a szabadba, és miközben feltöltődünk a természet energiáival, jó sok medvehagymát is szedünk. Ilyenkor velünk tart a család, a barátok és mindenki együtt fedezi fel ezt a csodálatos zöld növényt! A medvehagyma jó vértisztító, íze a fokhagymáéra emlékeztet, alakja pedig a gyöngyvirág leveleire, ezért óvatosan, mert ez utóbbi mérgező! Aki nem ismeri eléggé, az csak olyannal menjen az erdőbe szedni, aki biztosan ismeri. De könnyen felismerhető, mert a medvehagyma levele lágy, míg a gyöngyvirágé eresebb és vastagabb. Ha pedig megmorzsoljuk a levélkét, akkor fokhagyma illatú lesz a kezünk.

Böjt kúránál kiváló, tisztító, méregtelenítő hatása miatt. Önmagában is ízletes, de szoktam belőle készíteni salátákat, tekercseket, pestót, ezeket is megosztom a blogon. A zöld levélke végén található fehér részt is bátran szedjük le!

Május végéig tudjuk szedni, amíg el nem virágzik. Utána már levele mérgező. De csodálatos fehér virágszőnyeget terít elénk az erdőben járva május végén is! Mintha csak ezernyi és ezernyi hópihe szállt volna le újra közénk! Más néven is emlegetjük: salima.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!