Az alábbi receptet az egyik olvasónk párja készítette. Köszönjük Csabának.
Hozzávalók:
4 levél lila káposzta egészben+ kb. 4 levél lila káposzta darálva
2 db sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 csésze tökmag
2 db pritaminpaprika, ebből az egyik díszítéshez kell
fél alma díszítésnek
4 db fogpiszkáló :)
A tökmagot egy éjszakára beáztatjuk és aprítógépbe rakjuk az 1 fej lilahagymával, 4 levél lilakáposztával, 1 db répával és az egyik pritaminpaprikával.
Jól megdaráljuk és a kapott felaprított masszát a káposztalevelekre rakjuk. Erre rá lehet reszelni hosszanti csíkokban 1 egész sárgarépát, nagyságtól függően kevesebbet, vagy többet is akár.
Fogpiszkálóval összetűzzük a káposzta leveleket. Az egyik pritaminpaprikának levágjuk a kalapját és megtöltjük a tökmagos masszával, felrakhatjuk rá a kalapját, vagy egy fél almát kalapnak, hogy legyen egy kis desszert is a finom zöldséges tökmagos étek után!
Hozzávalók:
4 levél lila káposzta egészben+ kb. 4 levél lila káposzta darálva
2 db sárgarépa
1 fej lilahagyma
1 csésze tökmag
2 db pritaminpaprika, ebből az egyik díszítéshez kell
fél alma díszítésnek
4 db fogpiszkáló :)
A tökmagot egy éjszakára beáztatjuk és aprítógépbe rakjuk az 1 fej lilahagymával, 4 levél lilakáposztával, 1 db répával és az egyik pritaminpaprikával.
Jól megdaráljuk és a kapott felaprított masszát a káposztalevelekre rakjuk. Erre rá lehet reszelni hosszanti csíkokban 1 egész sárgarépát, nagyságtól függően kevesebbet, vagy többet is akár.
Fogpiszkálóval összetűzzük a káposzta leveleket. Az egyik pritaminpaprikának levágjuk a kalapját és megtöltjük a tökmagos masszával, felrakhatjuk rá a kalapját, vagy egy fél almát kalapnak, hogy legyen egy kis desszert is a finom zöldséges tökmagos étek után!
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése