Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. szeptember 30., péntek

Ökovásárról élménybeszámoló


Szeptember 24.-én, szombat reggel kakaskukorékolás ébresztette fel a város lakóit, az óváros téren. A macskaköves utcákon, közel 70 kiállító árulta portékáját, főleg biotermékeket.



Bio lekvárok, szörpök, mézek, pástétomok, zöldségek, gyümölcsök.



Volt fonott kosár, kézzel készített gyűrűk, ékszerek, babák, hímzett ruhák, festett üvegek.


Mézeskalácsdíszek


Somodi Edit barátunk és fia. Edit nagyon ügyes tehetség!


A dobozokat is saját kezűleg készítette.


Karácsony hangulatban. A képen látható szarvast, és az alatta lévő csillagot ajándékba kaptuk. Csodaszép a karácsonyfán. A koszorú az adventi hangulatot varázsolja elénk. Azért a mézes kalácsból készített karácsonyfák se semmik! Lenyűgözött ez a látvány!

Elérhetősége:

Somodi Edit

Herend, 8440, Rákóczi u. 75.

Tel: 06/20/445-02-93



Volf Tibor hozott tönkölypelyva párnákat, melyeknek különlegessége, hogy természetes, és felveszik a fej tartását. Azt hiszem, én is beszerzek egy ilyet….főleg most, hogy 10 % kedvezmény is jár hozzá! Lehetett még nála vásárolni tönköly lisztet, és tönkölybúzát, búzafűnek.

Elérhetősége:

Volf Tibor

Bánd,

06/30/9069-253, 06/88/ 272-036

E-mail: tvolf@freemail.hu

Ínycsiklandozó zöldségeket, és pástétomokat hoztak magukkal Gusztosék. (Már a nevük is utal a portékáik finomságára : ) Remélem megengedi nekem ezt a kisebb poént.) Gusztos Sándor és kedves családja, akik búzakolbászt is készítenek. Minden minősített biotermelésből származik.



Gusztos Sándor (Őt láthatjuk a kép jobb oldalán)

Elérhetősége:

Hegyesd, Sátromapuszta 1. 8296

Tel: 06/20/ 359-42-65

E-mail: 36203594265@pannongsm.hu

Kiállítóként részt vett a Föld Napja Alapítvány is.


A vásári forgatagban jutott hely a táncra is, no és a tombolára is! Tőlünk egy nyomtatott receptes könyvet lehetett vinni, amit egy hölgynek sikerült is megnyernie! Gratulálunk!


Pásztor Miklóstól pedig két üveg frissítő Peridot vizet kaptunk ajándékba, köszönjük! www.peridotaqua.hu Elérhetősége: 30/98-69-706

És végül mi:


Elsőként köszönhettük az érkezőket a belváros felől, az első stand a miénk volt, köszönjük a tökéletes helyet a Csalánnak.


Személyesen dedikáltam a könyveket, és mindkettőnknek folyamatosan járt a keze, szája. Nagy érdeklődésre tett szert a tanfolyam, és az ételkészítő videó. Öröm volt számomra, hogy ismét jöttek olvasóink, vásárlóink, akik már elkezdték a tanfolyamot. Rengetegen jöttek az asztalhoz, több mint 300-an! (300 anyagot adtunk ki) Regenerációs elemzésre is sokan kíváncsiak voltak, rekordot döntöttünk! Több mint 100-an kérték! Ezen a héten már mindenki megkapta, remélem, tudunk vele segíteni, és hasznos lesz számukra. Hát volt vele munka, ezért remélem, mindannyian értékelik majd.

Végül még egy story: Hajnalban keltünk, hogy legyen idő a búzafűlé és a szőlőlé elkészítésére. A búzafűlevet azonnal meg is ittuk, de a szőlőlét, direkt reggelire szántuk a vásárban. Mikor megérkeztünk, és kipakoltunk, a reggeli csípős hidegben, akkor jutott eszembe, de jó lenne inni egy kis szőlőlevet! Hát otthon hagytuk…..ennyit a reggeli korán kelésről.

Köszönjük a Csalán Egyesületnek a lehetőséget, és hogy ismét megrendezték a város lakóinak, és hetedhét dombról érkezőknek, XI. alkalommal az Ökovásárt!



Ha teszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!