Már kibújtak a medvehagyma levelek! Nagyon finom salátát lehet készíteni, vagy zöldlevet a medvehagymából, de önmagában elrágcsálva egy almával, vagy csak simán is ízletes!
Jó vértisztító, íze a fokhagymáéra emlékeztet, alakja pedig a gyöngyvirág leveleire.
Böjt kúránál kiváló, tisztító, méregtelenítő hatása miatt.
Ha kibújnak a medvehagymák, ez az egyik kedvenc receptünk, amit az ebből az ízletes, pikáns tisztító növényből készíthetünk.
Medvehagymát, spenótot fele – fele arányban csíkokra szeletelünk, és hozzá pritaminpaprikát vágunk.
Olívaolajjal vagy Ligetszépe olajjal kicsit megcsöpögtetjük. Készítünk mag majonézt és azzal tálaljuk.
Tipp:
Elkészíthetjük paradicsommal is. Édes és piros, akárcsak a pritaminpaprika. A zöld és a piros színhatás tökéletesen kiegészíti egymást. A természetben ez a színpáros fordul elő a leggyakrabban, különböző árnyalatokban. Az íz hatás pedig fenséges. A csípős medvehagyma, a naturálisabb ízű spenót és az édes pritaminpaprika, vagy paradicsom valóban jól párosíthatók.
Egészségre gyakorolt hatása:
Elkészíthetjük paradicsommal is. Édes és piros, akárcsak a pritaminpaprika. A zöld és a piros színhatás tökéletesen kiegészíti egymást. A természetben ez a színpáros fordul elő a leggyakrabban, különböző árnyalatokban. Az íz hatás pedig fenséges. A csípős medvehagyma, a naturálisabb ízű spenót és az édes pritaminpaprika, vagy paradicsom valóban jól párosíthatók.
Egészségre gyakorolt hatása:
A medvehagyma jó vértisztító. Böjt kúránál kiváló, tisztító, méregtelenítő hatása miatt.
A spenótnak magas a K-vitamin tartalma, gazdag flavonoidokban, karotinoidokban, klorofillban, folsavban, oxálsavban. Az oxálsav meggátolja a húgyutakban, és a vesében a kőképződést. Segíti a gyomor működést, emésztést serkentő, vastagbél tisztító, kiváló antioxidáns, immunerősítő.
A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P -vitamin, valamint folsav. A C-vitamintartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban. Gazdag káliumban. A kapszaicin nevű alkaloida adja a csípős ízét. Gyulladás csökkentő, antioxidáns. Fokozza a nyálképződést, és elősegítheti a nyugtató neuropeptidek (enkefalinok, endorfinok) kibocsátását az agyban. Étvágyjavító, emésztést elősegítő. Csökkenti a vérnyomást.
A spenótnak magas a K-vitamin tartalma, gazdag flavonoidokban, karotinoidokban, klorofillban, folsavban, oxálsavban. Az oxálsav meggátolja a húgyutakban, és a vesében a kőképződést. Segíti a gyomor működést, emésztést serkentő, vastagbél tisztító, kiváló antioxidáns, immunerősítő.
A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P -vitamin, valamint folsav. A C-vitamintartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban. Gazdag káliumban. A kapszaicin nevű alkaloida adja a csípős ízét. Gyulladás csökkentő, antioxidáns. Fokozza a nyálképződést, és elősegítheti a nyugtató neuropeptidek (enkefalinok, endorfinok) kibocsátását az agyban. Étvágyjavító, emésztést elősegítő. Csökkenti a vérnyomást.
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Kedves Szaffina!Fenséges!! köszönöm szépen.Imádom a receptjeidet. vidám szép napot! szeretettel Gizus,
VálaszTörlés