Valentin nap alkalmából készíthetjük ezt a salátát.
Sárgarépát, pritamin paprikát, uborkát szív alakúra vághatjuk, és salátánkat ezzel díszíthetjük. Plusz lilahagyma, és újhagyma vékony szeleteket is raktam bele, az íz és színhatás végett. Extra szűz olívaolajjal nyakon öntjük, és tálalhatjuk is kedvesünknek. Paradicsom héjából rózsát készíthetünk. Tálalásnál csalamádét és szívecske burgert tettem mellé.
Egészségre gyakorolt hatása:
A sárgarépa jelentős béta-karotint tartalmaz, melyet a szervezet A- vitaminná alakít, mely erősíti a szemet, immunrendszert, nyálkahártyát. antioxidáns, részt vesz a szabadgyökök károsító hatásának megakadályozásában. Megakadályozza a puffadást, és székrekedést.
A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P -vitamin, valamint folsav. A C-vitamintartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban. Gazdag káliumban. A kapszaicin nevű alkaloida adja a csípős ízét. Gyulladás csökkentő, antioxidáns. Fokozza a nyálképződést, és elősegítheti a nyugtató neuropeptidek (enkefalinok, endorfinok) kibocsátását az agyban. Étvágyjavító, emésztést elősegítő. Csökkenti a vérnyomást.
A saláták C, B vitamint, karotint, vasat, meszet, foszfort tartalmaz. Frissítő hatását a levelek citromsav tartalma adja.
Uborka gazdag káliumban, vasban, foszforban, kálciumban, nátriumban, szénhidrátokban, A1, B1, B2, B6, C-vitamin. Magas víztartalmú, segíti a vese működést.
Az újhagyma nagyon jó étvágygerjesztő, és gyomorerősítő.
A lilahagyma C-vitamin bomba, és jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz. Immunerősítő, csökkenti a vércukorszintet, remek vízhajtó, jótékony hatással van a vesénkre. És mint minden hagyma féle, fertőtlenítő hatású!
Sárgarépát, pritamin paprikát, uborkát szív alakúra vághatjuk, és salátánkat ezzel díszíthetjük. Plusz lilahagyma, és újhagyma vékony szeleteket is raktam bele, az íz és színhatás végett. Extra szűz olívaolajjal nyakon öntjük, és tálalhatjuk is kedvesünknek. Paradicsom héjából rózsát készíthetünk. Tálalásnál csalamádét és szívecske burgert tettem mellé.
Egészségre gyakorolt hatása:
A sárgarépa jelentős béta-karotint tartalmaz, melyet a szervezet A- vitaminná alakít, mely erősíti a szemet, immunrendszert, nyálkahártyát. antioxidáns, részt vesz a szabadgyökök károsító hatásának megakadályozásában. Megakadályozza a puffadást, és székrekedést.
A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P -vitamin, valamint folsav. A C-vitamintartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban. Gazdag káliumban. A kapszaicin nevű alkaloida adja a csípős ízét. Gyulladás csökkentő, antioxidáns. Fokozza a nyálképződést, és elősegítheti a nyugtató neuropeptidek (enkefalinok, endorfinok) kibocsátását az agyban. Étvágyjavító, emésztést elősegítő. Csökkenti a vérnyomást.
A saláták C, B vitamint, karotint, vasat, meszet, foszfort tartalmaz. Frissítő hatását a levelek citromsav tartalma adja.
Uborka gazdag káliumban, vasban, foszforban, kálciumban, nátriumban, szénhidrátokban, A1, B1, B2, B6, C-vitamin. Magas víztartalmú, segíti a vese működést.
Az újhagyma nagyon jó étvágygerjesztő, és gyomorerősítő.
A lilahagyma C-vitamin bomba, és jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz. Immunerősítő, csökkenti a vércukorszintet, remek vízhajtó, jótékony hatással van a vesénkre. És mint minden hagyma féle, fertőtlenítő hatású!
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése