Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Személyes Tanfolyam a Szaffina Fűszerkonyhájában!

Vegán Tanfolyam személyesen és
online távolról a világ bármely pontjáról is csatlakozhatsz!
Várunk szeretettel a Vegán Tanfolyamunkon!
Kattints a részletekért!


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat! Hírlevél feliratkozás előtt kérlek, kattints IDE!

2015. március 18., szerda

Medvehagymás tekercsek


Kibújtak a medvehagymák, irány a természet! Menjünk ki szedni! A napokban több medvehagymás receptet is közre adok. A képen a medvehagymatekercsek láthatóak.

Készítettem avokádókrémet, de most máshogy, mint a múltkor, és burger krémet is.


Burgerkrém cukkini szeleteken


Avokádót, brokkoli szárát, fokhagymát, lilahagymát összeaprítottam, kevés citromlével, és Himalája sóval meghintettem, és kész is volt a finom töltelék.

A burger krémhez, pedig egy csésze áztatott diót, egy csésze sárgarépát ledaráltam aprítógépben, lilahagymával, és 2-3 gerezd fokhagymával. Fűszerpaprika, só, fehérbors, amivel ízesítettem és ezt töltöttem a medvehagymába.

A fele medvehagymás volt, ezt paprikával díszítettem, a másik fele burger krémes. A maradék burger krémet, pedig cukkinire kentem, és salátán tálaltam. Ezt a férjem nagyon szereti.

Egészségre gyakorolt hatása:

A medvehagyma jó vértisztító. Böjt kúránál kiváló, tisztító, méregtelenítő hatása miatt.

Az avokádó csökkenti a koleszterin szintet és jótékony hatást fejt ki az érrendszere mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Külsőleg táplálja a száraz bőrt. Serkenti a melatonin termelését (alváshormon) a benne található B vitaminjainak köszönhetően. Tartalmazz A, B1, B2, C, és E vitamint.

A brokkoli tartalmaz több olyan vegyületet, amely képes megállítani, megelőzni, sőt visszafordítani a daganatok kialakulását, pl: a sulforaphan vegyület. Petefészekrák, prosztatarák, gyomorfekély kialakulását gátolja. C, A, B1,B2,B6, E vitamint, és jelentős káliumot, kálciumot, magnéziumot, nátriumot, vasat, cinket, és foszfort tartalmaz.

A fokhagyma csökkenti a vérzsírt, a vérnyomást, véd a az érelmeszesedés ellen, antibiotikus hatású. Tartalmaz A, B1, B2, C - vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, mangánt, rezet, káliumot, és szelént. Erős baktérium ölő, fertőtlenítő hatású! (Candida diétánál kiváló!)

A lilahagyma C-vitamin bomba, és jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz. Immunerősítő, csökkenti a vércukorszintet, remek vízhajtó, jótékony hatással van a vesénkre. És mint minden hagyma féle, fertőtlenítő hatású!

A dió A-, B1-, B2-, és C-vitamin , és kiemelkedő mennyiségű káliumot, foszfort, és kalciumot tartalmaz, emellett nátrium és más fémek is találhatók benne, sőt antioxidánsokat és E-vitamint is nyerhet belőle, aki rendszeresen fogyasztja. Véd a szívbetegségek ellen, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet. Arra figyeljünk, hogy ne együnk túl sokat belőle, mert olajos! Megkeverheti a gyomrot.

Mielőtt fogyasztanánk, vagy elkészítenénk, pár órára áztassuk be, hogy az enzim gátlók kioldódjanak. Ez minden magra érvényes! Ezzel elkerülhetjük a kellemetlen puffadás, égő érzést a gyomorban, és megkíméljük a szervezetünket a felesleges munkától, amit az enzim gátlók okoznának.

A sárgarépa jelentős béta-karotint tartalmaz, melyet a szervezet A - vitaminná alakít, mely erősíti a szemet, immunrendszert, nyálkahártyát. antioxidáns, részt vesz a szabadgyökök károsító hatásának megakadályozásában. Megakadályozza a puffadást, és székrekedést.

A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P -vitamin, valamint folsav. A C-vitamintartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban. Gazdag káliumban. A kapszaicin nevű alkaloida adja a csípős ízét. Gyulladás csökkentő, antioxidáns. Fokozza a nyálképződést, és elősegítheti a nyugtató neuropeptidek (enkefalinok, endorfinok) kibocsátását az agyban. Étvágyjavító, emésztést elősegítő. Csökkenti a vérnyomást.

A Himalája só 250 millió éves, őstengeri só, mely 84 féle ásványi anyagot tartalmaz. Kitermelése kézzel történik. A világ legegészségesebb sója.

A cukkini tápanyagértéke megegyezik a tökfélékkel. Húsában szerves nátrium, és só található, mely a vérben felszívódva csökkenti a vér cukortartalmát. Kiváló rostanyag. Magjai gazdagok fehérjében, és esszenciális zsírsavakban, ezenkívül szelént, mangánt, rezet, cinket és E-vitamint is tartalmaz.


Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!