Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2018. július 19., csütörtök

Pattanásokkal kapcsolatban


„Kedves Szaffina!
Az lenne a kérdésem elöljáróban, hogy a pattanásokkal kapcsolatban milyen tapasztalataitok vannak/ voltak? 😮 Az utóbbi 1-2 évben nagyon sok mogyorót, diót eszem. Azt vettem észre, hogy teljesen kipattog az arcbőröm ezektől az olajos magvaktól. A diótól a legkevésbé, de mindenképpen annak fogyasztását követően is. Kisebb mennyiségben használva szintén. Akkor ezek szerint én szervezetem nem tudja "tolerálni" a magvakat?
Vagy van esetleg olyan tapasztalatotok, hogy aprítás, darálás után más lenne a helyzet?” (D. Sz. )

Válasz:
Nekem nagyon jó bőröm volt mindig is.... nem voltam pattanásos kamasz sem. 🤩 Nade.... mikor azért női napok vannak.... vagy kicsit több feldolgozott vegán ételt, vagy diabetikus édességet, (mert néha megkívánja az ember) vagy böjtöltem akkor kijöttek ezek a pattanások.... nekem is... a pattanás méreganyag kilökődése a szervezetből valahol jó is.... meg nem is, mert pont akkor jön ki mikor nem kéne.... 🙄 de tényleg...

ilyenkor ha ezt veszem észre... jobban figyelek az étkezésemre, beiktatok egy-egy alma 🍎 🍎 🍏 vagy lé napot, és jobban tisztítom az arcomat, rózsavizes tonikot, arcradírt szoktam használni és természetes szappant. Szűz kókuszolajjal kenem be, de ilyenkor a pattanásos részt nem... hú uborka 🥒 🥒 🥒pakolás csodákat tesz egy éjjelre tedd föl arra a helyre!!! Jó karikás szemre is... illetve még a teafa olaj és az aloe vera gél én ezekekkel kenem, meg van stiviám az is tuti bevált! Nah ezt mind!!!!

Hozzátenném a citromos 🍋 🍋 🍋 pakolást zsíros bőrre, a paradicsom 🍅 🍅 🍅 pakolás is nagyon jó e-vitamin tartalma miatt, és a meggy is a benne lévő ránctalanító és bőrregeneráló hatása miatt.

Igen az olajos magvaktól kipattoghatunk.... hízhatunk is..... aki érzékenyebb erre pl nők... ( pasik általában hízni szeretnek) kevesebb kell.... én is híztam tőlük... állandóan mikor magtejfölöket magos édességeket készítettünk... így én maradtam a nagyon kevés magnál.. míg férjem többet eszik belőle.
🌰 🥔 🌰
A magokat be kell áztatni enzimgátlók miatt, de ez le is van írva... de tényleg áztasd be könnyebb megemészteni, egy éjszakára diót mogyorót kettőre.... leöblíted és ha szeretnéd azonnal eheted vagy kiszáríthatod ha éppen szárazon kell felhasználni én így szoktam.... diónál nekem is émelyeg a gyomrom, ha sokat eszek ezért éppen csak annyit amennyi szükséges... nekem.... ami még jó lesik... a szervezet intelligens tudja miből mennyi kell neki! Persze nagyon ritkán előfordul megkívánd nincs beáztatva megeszed... érezni fogod a különbséget.... de nem lesz bajod max. nehezebben emészti meg a gyomor...

Mire jó a dió?

http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.hu/2011/10/mire-jo-dio.html

Szaffina Nagy 🌀 spirituális életmód tanácsadó
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!