Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. július 9., kedd

Saláta pestó


Nyáron amikor rengeteg saláta terem a kertünkben, készíthetünk belőle pestót. Extra szűz olívaolaj, vagy hidegen sajtolt napraforgó, repce, szőlő keverék olajjal készíthetjük. (Kapható: Biogold Kft, Nemesvámos, magyar termék!) Ez a hármas olaj kitűnő a pestókhoz, magyaros ételekhez, lecsóhoz, nyers rizshez, fasírozottakhoz, nyers főzelékekhez, és gazdaságos is, és nem utolsó sorban támogatjuk a magyar gazdaságot is!

Tehát olaj, annyi hogy ellepje a már megmosott, összetépett, vagy szeletelt saláta leveleket, a turmixgépben, és , ez lehet Himalája, vagy Parajdi, és indulhat is a turmixolás. Körülbelül egy fej salátából egy üvegnyi pestót kapunk.

Hűtőben 3-4 napig eláll, tovább már nem nagyon, a medvehagymával ellentétben. Próbáljátok ki, nagyon ízletes!

Tipp:

Minél több hármas olajat teszel bele, annál finomabb! ( Nekem kicsit a tojásos nokedli ízét adta vissza.)

Ha elkészítesz egy adagot, ne öntsd még ki üvegbe, ahhoz tegyed folyamatosan az összevágott saláta leveleket, és olajat és sót, hiszen így az első adag leturmixolása után könnyebben megy a többi….

A pestók a babáknak, vagy fogyókúrázóknak, 
böjtölőknek is ideális!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!