Hozzávalók: lilakáposzta, karalábé, darált tökmag, őrölt kömény, kevés citromlé (ez el is hagyható)
Lilakáposztát lereszeljük, vagy késsel vékonyan felszeleteljük, én utóbbit szeretem. A karalábét héjától megfosztjuk, és lereszeljük. Ezt a kettőt összekeverjük egy tálba, és megszórjuk darált tökmaggal. Őrölt köménnyel és citromlével ízesíthetjük.
Tipp:
A citromlé elhagyható, savanykásabb ízt ad neki, próbáld ki így is úgy is! Citromlé nélkül viszont jobban érződik a karalábé édes íze.
A tökmagot érdemes beáztatni az enzimgátlók miatt, így jobban megtudja emészteni a gyomrunk, könnyebb lesz a ”belső munkások” dolga. Kiszárítjuk, és úgy daráljuk le.
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése