Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. június 23., csütörtök

Nyaralunk! Csomagolunk. De mit? 4.rész


Mi az, amit érdemes még magunkkal vinni?

Szemüveg, olvasó, vagy távollátó, kinek mire van szüksége…ez legyen nálunk mindig, főleg ha múzeumokba megyünk….

Napszemüveg, olyan, ami véd az UV sugárzástól, de azért néha hagyjuk a szemünket napfürdőzni is!

Kalap, ami véd minket, és divatossá is teszi öltözékünket.

Vihetünk játékokat, pl: egy társast, vagy tollast, vízi játékokat, labdát, felfújható matracot… vagy gyermekeink kedvenc alvós játékát. De a legjobb játék, mindig az amit a természet nyújt, és a sok élményben gazdag látni és felfedezni való! Könyvet, nézz körül a könyvajánló menüben, vagy a tanfolyam anyagát, (kinyomtathatod magadnak, de akár cd-n is meghallgathatod) miközben napozol.

Vihetünk legyezőt is, főleg, ha az divatos.

Ami még legyen nálunk: (főleg a pénztárcánkban)

Személyigazolvány, lakcímkártya, tb kártya. Mentő, tűzoltó, rendőrség telefonszáma, az ottani ügyelet telefonszáma, taxi száma, legyen nálunk egy kis ottani kisokos, menetrenddel, különböző elérhetőségekkel, még akkor is, ha autóval megyünk! Biztosítás! Ha gyógyszer érzékenységünk van, van bármi más egyéb pl: allergia, akkor ezt is külön írjuk fel, a pénztárcánkba, illetve hogy milyen gyógyszereket szedünk. (Ha szedünk.) És legyen ott egy családtag elérhetősége is. (Tudom ez most olyan vészjóslóan hangzik, nem kell a legrosszabbra gondolni.. elég ha lerobban az autó…elfogy a benzin…stb…)

Elutazás előtt érdeklődjünk a térerőről…

Ha külföldre utazunk, állítsuk be a telefonunkat, hogy tudjunk telefonálni.

Legyen nálunk érvényes és feltöltött bankkártya. Készpénzt mindig annyit vigyünk, amennyi szükséges. De már utazás előtt számoljunk a belépőkkel, és egyéb járulékos költségekkel, szállásnál adót fizetni, stb… A nyaralás ne arról szóljon, hogy mit nem lehet megvenni….persze azért nem kell felvásárolnod a boltokat sem…

Ajándékba például küldhetsz fényképeket, videó filmeket, amiket Te készítettél, ezek sokkal nagyobb élmények, mit egy újabb tárgy, vagy vicik-vacak, porfogó, bocsánat…. Ne arra költsd a pénzedet, hogy ajándékokat vegyél az otthon maradottaknak! (Az emberek nagy része, a nyaralásuk nagy részét erre és éttermekre költi, holott csodás élmények, látni valók is vannak, arra pedig sajnálják a pénzt…) Ha különleges helyen jársz, nyilván veszel valami ott jellegzetes ajándékot, pl: sombrero kalap, kubai szivar, Eiffel-torony kicsinyített mása, görög olajok, tengeri kagylók…stb….

Mobiltelefon feltétlen!

Ékszereket nem érdemes vinni, strandolásra semmiképpen sem! tudom szépen mutat, de hagyjuk a szálláson jól zárható helyen. viszont egy vacsorához, múzeumlátogatáshoz, egy szép öltözetben az ember szívesen felteszi, főleg hogy meg lesz örökítve fotókon, de ezeket gondosan zárjuk el!

Fényképezőgép, és kamera! Gondoskodjunk vízálló tokról is! Nálunk volt hogy a tengerbe landolt…. vagy elvesztettünk gyűrűt…vagy épp az erdőben egy vízeséses túránál jött meg a menses…….vannak olyan banális helyzetek készüljünk fel!

Legyen nálunk papír és toll, mert soha nem tudhatod, éppen mikor kell firkantanod egyet!

A térkép! Ez nagyon fontos, főleg ha idegen helyen jársz! Legyen a környékről, és az adott településről, ahol éppen tartózkodtok, illetve azokról a helyekről, ahova menni fogtok. A GPS is jó, ha van, de jártunk már furfangos módon, úgy hogy egy temetőben rakott ki az autó….a szálláshely helyett….. : ) Az utca nevek változhatnak, ezért térkép, és kérdezősködés, ha eltévedtetek… Egyébként a turisták épp úgy mint ti is lesztek, kedvesek egymással, mert ők is bármikor kerülhetnek váratlan helyzetekbe…persze azért nem árt az óvatosság…
Interneten már előre térképezzük fel, mit szeretnénk megnézni, illetve a szálláshelyen kérjünk prospektust, és esténként tervezzük meg mit szeretnénk megnézni, még így is sok minden ki fog maradni…. Persze azért egy kis spontaneitást is iktassunk be…

Öltözék:

Ne vigyünk sok ruhát! Ez legalább egy bőröndöt így is elfoglal! Legyen nálunk egy meleg öltözék, egy rövid nadrág, pólókkal, és egy szoknya is, illetve ha tudjuk hogy olyan helyre megyünk ahova felkell öltözni, akkor egy csinos koktélruhát is betehetünk. Fehér neműkből többet vigyünk, (legalább kétszer annyit) és érdemes a napi kirándulásunkhoz is vinni egy-egy váltó zokni… mi jártunk már úgy, hogy szétáztunk…Egy szandál, két papucs, egyet a szálláson, egyet strandolásra, egy kényelmes, zárt, sportcipő, és ha tengerre megyünk, akkor egy úszó cipő is, a kavicsok miatt. Ha túrázni megyünk sportcipőben, akkor vigyünk egy váltó zoknit, és egy papucsot, akármilyen meleg, vagy hideg is van!

És hát fürdőruhát, legalább kettőt, strand kendőt, strandtörülközőt. Úszósapit is tegyél be, mert lehet olyan helyre mentek, ahol ez kötelező, pl: zárt medencénél. Tengernél úszószemüveg is jó, ha van.

Vigyünk plusz még egy törülközőt, amit zuhanyzáshoz használunk, mert lehet a szálláson nem kapunk.

Esernyő is jó, ha befigyel a táskába! Napos időben is!!

Készítsünk pakolás előtt egy listát, pl ez az anyag hasznos lehet, és ezáltal könnyebben betudsz pakolni. Érdemes mindenre felkészülni, és felkészülten menni. Ne gondold azt, hogy majd ott mindent megtudsz venni! Előfordulhat, hogy nem tudsz venni mindent!! Vagy horror áron! Ha pedig kimarad valami kimaradt…..próbáld meg beszerezni…..ha igazán fontos….

Végezetül: Ha elérted azt az alakot, súlyt, amit szerettél volna, ha nem, ne a nyaralás alatt akard bepótolni, és ne ezzel foglakozz! Ne akkor diétázz, fogyókúrázz, de nem is kell nyaralásra fogni, hogy mindent bele, eszel amit látsz… Érzed jól magad, legyenek örömteli pillanataid, de mértékkel egyél, és józanul szórakozz! Kellemes nyaralást kívánok mindenkinek!

(Azért a blogra se felejts el visszajönni, mert még lesznek könyvajánlók, programok, ahol találkozhatsz velem, és receptek…. hamarosan nálunk is nyári vakáció lesz, addig is várlak a blogon! VIP tagoknak készülök egy kis ajándékkal is! :)

Hasznos volt számodra ez a 4 részes anyag?


Ha teszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!