Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. május 13., péntek

Természetes Élet és Gyógymód

Dr. Edmond Bordeaux Székely: Természetes Élet és Gyógymód

Egy újabb esszénus könyvet mutatok be, mely hét fő részből áll. Az első részről a mai könyvajánlóban olvashatsz, míg a másodikról jövő hét pénteken.

Az első rész a kozmoterápiáról szól, annak elméleti és gyakorlati részletes bemutatásáról.

„ Kozmoterápia: A kozmovitális sugárzások (kozmikus napi, földi, emberi) alapján végzett ismeretek diagnosztikai és terépiai alkalmazása. „

A szerző az ősi elemeket veszi alapul a gyógyításban, a természet törvényeit tiszteletben tartva és azok hatását a szervezetünkre, szervrendszereinkre, akkor önmagunkat is egy teljes egésznek fogjuk látni, így a kezelés is (betegség esetén) az egész testre kifog terjedni.

A kozmoterápia kihat a naprendszerre, a világegyetemre, az éteri energiákra, az atomenergiára, a tömegenergiára, a földsugárzásra és az ősi elemekre, tűz, víz, föld, levegő.

A természet általi szférákra,ritmusokra és ciklusokra is kitér, amely befolyásolja saját életritmusunkat, egészségügyi és kedélyállapotunkat.

Külön kozmoterápiai naptár is szerepel a könyvben, ciklusokra lebontva, hogy a gyógyulni vágyó, illetve egészségét megtartó olvasó könnyen ki tudjon igazodni ezekben az ismeretekben.

Táblázatban a főbb irányvonalakat ismerhetjük meg. A naptár szerint tartozunk egy – egy ciklushoz, illetve szférához. Ez alapján meghatározhatóak a személyiségünkhöz tartozó színek, alaphangok, domináns testrészek, szervek,szükséges vitaminok.

(Ez nagyon hasonló azzal a táblázattal, naptárral, és elemzéssel, ami az Ősi Regenerációs filozófiánál is megjelenik. Nem véletlen, hiszen a kozmoterápia nagy részben erre épül. Éppen ezért örömmel olvastam ezt az esszénus könyvet is. )

Részletes Regenerációs elemzés ITT kérhető.

Különböző testgyakorlatokat és fürdő terápiákat is bemutat. A fürdők alkalmazásához külön táblázat foglalja össze a helyes végzést, ciklusok, hónapok, és idő (óra) szerint. A nyers, feldolgozatlan ételekre is kitér, mint gyógyító terápiára, a böjtölés és méregtelenítés fontosságára. Továbbá a jó és tudatos gondolatok felvételére!

Szinte minden létező gyümölcsöt, zöldséget, gabonát, magvakat kategóriánként felsorol, illetve %-os arányban a bevitelt is meghatározza.

Külön kitér bizonyos betegségekre és azok gyógyítására gyümölcsök és zöldségek gyógyerejével.

A természetes táplálkozás által külön speciális étrendet állított össze, gyors súlyveszteség, súlyveszteség, súlyállandósulás, súlygyarapodás végett.

Táblázat jelöli férfi és nők megfelelő testtömegét, magassághoz és évkorhoz mérten. Illetve külön ételadagot is megadva.

Alapvetően 1,36 kg tápláléknál – írja a könyv – nem is igen kellene többet fogyasztanunk. Ismét a mértékletes életmódra hívja fel a figyelmet.

Rajzokkal, táblázatokkal, gyakorlatokkal tarkított a könyv.

Folytatás következik jövő hét pénteken: a II rész: Levegő, víz,nap, diéta, testkultúra, nemi élet, lélekápolás.

Az esszénus könyvek beszerezhetőek az Ahimsza Jóga központban.

Részletek a könyvből:

„ A nemzetközi Kozmoterápiai Expedíció 1930 – 1940, a kozmikus, Nap, földi és emberi sugárzások élettani kutatására és gyógyászati alkalmazására jött létre, a 45-ik Északi és 30-i Déli szélesség között Prof. Dr Edmond Székely vezetése alatt. ”

„ A kozmoterápia előnye a többi rendszerekkel szemben:

  • Teljesen gyógyít. Véglegesen meggyógyítja a betegségeket. Nincs olyan betegség, amelyet meg ne gyógyítana.

  • Egyszerű. Annyira, hogy mindenki megértheti.

  • Gyors és praktikus, mert mindenki gyógykezelheti magát odahaza, minden külső segítség nélkül, nem kerül sok időbe és eredményei gyorsak.

  • Nevelő hatású. A kozmoterápia nem csak gyógyít, hanem oktat is. Megismerteti a beteggel az emberre elkerülhetetlenül ható és őt irányító természeti és kozmikus törvényeket.

  • Mindent gyógyít. Nemcsak egyetlen betegséget gyógyít, hanem ugyanabban az időben, a szervezet összes betegségeit, tehát nincs szükség párhuzamos szakkezelésekre.

  • Az élethossz megkétszerezése. S ha még tovább is kitart mellette, úgy megkétszerezi élettartamát és egész életén keresztül tökéletes egészségnek és fiatalságnak fog örvendeni. „
„ Csak egyetlen egészség van: összhang a természet törvényeivel, egy állandó tökéletesedési folyamat, amelynek fokozati attól függnek, milyen mértékben vagyunk képesek tökéletesedésünk alapfeltételeit állandóan előteremteni a természeti törvények követése és kihasználása által. ”


Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!