Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2010. augusztus 24., kedd

Nyári élménybeszámoló

Csodálatos volt a nyári szabadság! Az orfűi tavaknál pihentünk, túráztunk hol a dzsumbujban, hol a sárban, élveztük a természet adta csendet a rezervátum részénél, és homokos strandon építettünk homokvárat. (Na persze, én már csak a tornyokat húztam föl, a többit a gyerekek alakították ki.)

Megismerkedtünk az országos boszorkánytalálkozón Villár Sándor méhésszel, aki elképesztő figurákat készít, egy-két mackó hozzánk is került.

Útközben nagy fekete, és színes pillangók kísértek bennünket, szitakötők járták násztáncukat, békák brekegtek szinte minden pocsolyánál, halak fickándoztak a vízben, egyszerűen csodás volt! Hatalmas, fákkal övezett hegyekkel körbeölelt völgyben terül el a négy tó, amelyből kettő igazi horgászparadicsom, (a másik kettő is) és itt megtalálható a természet nyújtotta csend, tisztaság, érintetlenség.

Túráink közben megálltunk szedret szedni, szilvát, és almát, bár ez utóbbi savanykás volt.

Finom salátákat készítettünk mindennap, amikor reggel újabb felfedező útra indultunk. Gombás "pörkölt", lecsó, uborkasaláta citromos öntettel, paradicsomsaláta, káposztasaláta. (Recepteket folyamatosan közlöm. A lecsó és a paradicsomsaláta ll., előző cikkekben olvasható.) Vittük a kedvenc fűszereinket, és olíva olajat, így nem volt probléma a finom, megszokott ételek elkészítése, bár a zöldségek beszerzése már nehézkes volt, csillagos árra rúgtak az üdülő paradicsomban, ráadásul még salátát sem kaptunk. Majd megőrültem egy kis zöldért! Így elég sok lecsót ettünk, de nem baj, szeretjük! Végül is Pécsen, és Siklóson be tudtunk vásárolni.

Ha lett volna sátram, bizony kint töltöttem volna a csillagos ég alatt legalább egy éjszakát.

Egy napot eltöltöttünk Tihanyban is. A látvány meseszép!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!