Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. december 18., péntek

Környezetkímélő karácsony


Te mit teszel azért, hogy környezetkímélőbb, egészségesebb karácsonyod legyen?
Pl:

1.Karácsonyfa… melyiket választod a műfenyőt, ami 10-15 évig is állhat az otthonodban, a labdás fenyőt, amit jó esetben az otthoni meleg után kiültethetsz a kertbe, vagy élő fenyőt, amit igaz erre az alkalomra termesztenek, de pár napért kivágnak egy csomó élő fát, ami évekig nőtt, oxigént adott, friss levegőt, majd szemétbe kerül…pár napért….

2.Étkezés….. milyen ételek kerülnek az asztalodra? Próbálsz figyelni az egészségesebb ételekre? Vagy „ez is még belefér” alapon cukros, zsíros, állati ételek is felkerülnek a listára? Ne felejtsd, a vegán étkezéssel már többet óvtad a földet, mintha pusztán lecserélnéd autódat bio működésűre…. Nyers, vegán ételeket találsz blogomon: http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.hu/

3. Szemetelés…. mennyire figyelsz arra, hogy szelektíven gyűjts? A csomagolások újrafelhasználhatóak legyenek?

4. Díszek… lehet termésekből is díszeket gyártani…lásd „Karácsonyi Ajándék Ötletek” könyvet. http://www.szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.hu/2010/11/karacsonyi-ajandek-otletek-konyv.html

Lehet még ötleteket gyűjteni, hogyan lehetne ökobbá tenni a karácsonyt!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!