Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. február 1., vasárnap

„Életfeladatomról a népmesék szólnak”


1960. szeptember 19-én 02 óra 36 perckor születtem, Szűz jegyben, Oroszlán ascendenssel, közel az őszi napéjegyenlőség idejéhez. Ez a részletezés azért fontos, mert a jegy tulajdonságait látja a külvilág (szolgálat), s az ascendens hatását érzékeli az, aki igazán megismer (vezetés).
Gyermekkorom a közösségi élet és a befelé figyelés kettősségének időszaka volt. Nem értettem mit keresek itt a földi világban, bár mindenkit tiszteltem, szerettem, mégis magányosnak, társtalannak éreztem magam. Tizennégy évesen kaptam ajándékba egy csillagászati távcsövet, de valahogy nem tudtam rendesen kezelni, hogy a távoli csillagokat megfigyelhessem vele. Akkor még nem is sejtettem, hogy később a csillagok üzeneteit fogom a lelkemmel és a gondolataimmal közvetíteni embertársaim felé.

A középiskolában a történelem és a földrajz volt a kedvenc tantárgyam, és persze a teljes világirodalom, főként azok a művek, amelyek hős történetekről és a szerelemről szóltak, vagy kiváló jellemábrázolást írtak le.
A különböző vallásokban csak annyiban mélyedtem el, amennyire a történelemhez, történelmi eseményekhez kapcsolódtak. Abban hittem, hogy ha belső törvényeink erősek és szilárdak, akkor nincs szükség semmilyen külső szabályozó eszmeiségre, szellemiségre.
Hitem az örök szerelem, a lélek örökkévalósága, a férfi-női egyensúly, a társadalmi egyenrangúság, szemben a földi lét hierarchikus berendezkedésével, a férfi, vagy esetenként női uralmú társadalmi és vallási rendszerekkel, valamint az emberi test múlandóságával, halandóságával.

Aktívan dolgoztam a Mafilm Nemzetközi Stúdiójában, a forgatás során, az ott átélt lelki és szellemi élményeken keresztül közvetlen érzelmi és gondolati kapcsolatba kerültem a Szíriusz csillagrendszer értelmi és érzelmi világával, mely felismerés a lélektan, a csillagászat, az asztrológia, a számmisztika, a mélyebb történelmi, vallási és irodalmi összefüggések világába vezetett el.

„Égre írott történelem” http://versegi.hu/eit.pdf


Ráébredtem, hogy az emberi lét hétköznapjainak küzdelmeit a magyar népmesék és más népek mitológiai, vagy egyéb irodalmi művei finoman, árnyaltan, bizonyos szimbolikai eszközökkel pontosan ábrázolják, az egyes szereplők pedig tulajdonságaikkal a különböző csillagjegyek és csillagképek erejét és minőségeit tükrözik vissza, s a különböző csillagkorszakok meghatározzák a földi lét, az emberi történelem alakulásának a menetét.

A végső cél azonban, hogy minden férfi megtalálja önmagában a lénye mélyén rejtőző, tiszta, önzetlen, segítőkész mesebeli királyfit, hogy megtalálja a hozzá legjobban illő mesebeli királykisasszonyt, hogy kimentse mindkettőjüket a földi lét halandó világából a mennyei lét örökkévalóságának a világába.

Így az elmúlt kilenc év komoly belső munkával telt el, hogy színre lépve azt taníthassam majd meg mindenki számára, hogy egy férfi számára a legelső női társainak a tisztelete, melybe beletartozik a megfelelő szintű távolságtartás is, hogy az igazi férfi keresi, az igazi nő pedig várja az igaz szerelmet, hogy a szerelem egy életen át tartó kölcsönös, egyensúlyon alapuló törődés, gondoskodás társunkról, s hogy a szeretet kifejezés az egyenrangúság éreztetésével, tisztelettel, önzetlenséggel, esetenként pedig a másikért való önfeláldozás vallásával, vállalásával kezdődik.

Az „Égre írott történelem” című könyvből részlet:

„Minden egyes ember egy sajátos, különleges entitás (egyedi létszerűség, létezés),egy mindenki mástól különböző lélek – szellem energia, mely egyedi testet ölt egy nép, egy nemzet tagjaként, ugyanezen nemzet lakóterületén. A születése pillanatában létező kozmosz állapota adja meg képességeit, személyiségének tulajdonságait, a földi létben való szerepvállalását.
Ezen univerzum-erők segítik korábbi életeiből magával „hozott” és összegyűjtött tudás- és tapasztalatanyagát, hogy kettős, egyéni és kollektív küldetését megvalósíthassa ez élete során új, jelenlegi környezetében.
Természetesen az a külvilág, melyben megszületett, erőteljesen befolyásolják küldetésének tökéletes beteljesítését, vagy előre mozdítja, vagy éppen hátráltatja azt.
Mivel a küzdelmekből, s oly sokszor a kudarcokból lehet a legtöbbet tanulni és fejlődni, ezért nem feltétlenül hátrányos bárminemű nehézség felmerülése utunk során. Sőt, mivel életünkben minden jelentős eseménynek megvan amaga ideje, ezért a megfelelő időponthoz való igazodás miatt, egyes embereknek meglepő akadályok gördülhetnek és kerülnek is az útjukba, míg másoknak szélsebes az előrejutásuk.
A legnagyobb fejlődést akkor érhetjük el, ha eljutunk arra az állapotra,hogy felülemelkedünk hétköznapi problémáinkon, és túllépünk egy letűnő és mulandó történelmi kor elavult és egyenlőtlen szabályrendszerén, s újító módon,fejlettebb és előrehaladottabb szemlélettel nyíltan és őszintén, békésen és önzetlenül tekintünk a bennünket körülvevő egyensúlytalan világra.”

Az „Égre írott történelem” című könyv megvásárolható személyesen az írótól, és a Kerekegészember honlapján, http://kerekegeszember.hu/magyarsag/egre-irott-tortenelem/


Szűcs László 2015-01-08 Budapest

Szűcs László, lélekmagyarázó asztrológus, az emberi lét filozófusa


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!