Kaptam egy ilyen kérdést, és úgy gondoltam itt válaszolok rá, mert lehet ez már másokban is felmerült. Mert hát ciánt tartalmaz a vékony, barna héjrétege, ami védi a csontszínű magocskát. Való igaz. De legalább ennyire állhatatosan kellene odafigyelnünk a húsokra, a lisztekre, a cukrokra, és minden más mesterséges élelmiszerekre, hogy azok valóban mennyire ártanak a szervezetnek! Először is, magokból nem eszünk annyit, nem is tudnánk, hogy ciánmérgezést kapjunk. Másodszor van pár étkezési „szabály” a magokkal kapcsolatban, amit érdemes betartani, és akkor nem okoz gondot. A magokat felhasználás, étkezés előtt, legalább pár órára hagyjuk beáztatni, így kioldódnak az enzim gátlók, amelyek felpuffaszthatnak, hányingert, émelygést, gyomor, és hasfájást okoznak. Ezzel megkönnyítjük a szervezet működését, mert könnyebben emészti meg a beáztatott magokat, mintha csak úgy bekapkodnánk őket. Rengeteg energiát elvonunk így feleslegesen a szervezettől. Nem véletlen áztatjuk be a magokat csíráztatás előtt is. (Erről legközelebb bővebben is írok.) Én általában éjszakára áztatom be, és másnap reggel azonnal készíthetem is belőle a finomságot. Hűtőben tárolom az áztatás idejére, és jól átmosom felhasználás előtt. De ha napközben készítesz valamit, akkor is jó, ha csak pár órát hagyod vízben, annyiban, amennyi jól ellepi. (Nyilván éjszaka nem fogok kikászálódni a meleg ágyból, hogy magokat szűrögessek.) Ha szárazon kívánod elrágcsálni, vagy vendég kóstolónak szeretnéd kirakni, akkor érdemes a beáztatás után az aszalóba tenni, vagy a napon, radiátoron, kemencén megszárítani. Ez nem pikk-pakk elkészülő folyamat, következetességet igényel.
Mi történik, ha nem áztatom be a magokat, csak úgy eszem?
Lényegében nem követsz el óriási hibát, de érezni fogod, hogy nem tudsz belőle sokat enni, olajosabbnak, laktatóbbnak fogod érezni. Ha lehet ilyen esetben, csak pár szemet egyél, kóstolóként! A sárgabarack magból naponta 6 szemnél ne egyél többet! Ennyi az úgy mond előírt mennyiség, de ha te valamiért még kívánod, akkor pár szem belefér, a szervezeted úgy is elég intelligens, és jelezni fog neked, mikor mennyit egyél. A mandulában vékony, barna rétegében is megtalálható a cián, így erre is ez érvényes. Evés előtt lehúzhatod a barna réteget, ha van hozzá türelmed.
Miért jó a sárgabarack mag? Mi történik, ha nem áztatom be a magokat, csak úgy eszem?
Lényegében nem követsz el óriási hibát, de érezni fogod, hogy nem tudsz belőle sokat enni, olajosabbnak, laktatóbbnak fogod érezni. Ha lehet ilyen esetben, csak pár szemet egyél, kóstolóként! A sárgabarack magból naponta 6 szemnél ne egyél többet! Ennyi az úgy mond előírt mennyiség, de ha te valamiért még kívánod, akkor pár szem belefér, a szervezeted úgy is elég intelligens, és jelezni fog neked, mikor mennyit egyél. A mandulában vékony, barna rétegében is megtalálható a cián, így erre is ez érvényes. Evés előtt lehúzhatod a barna réteget, ha van hozzá türelmed.
B17 - vitamint tartalmaz, ami a rák egyik legerősebb ellenszere. Megelőzésre, és a már kialakult betegségre is hatékony „orvosság”. Természetes kemoterápiás anyag, melynek nincs mellékhatása. A B17-vitaminban a cianid, benzaldehid természetes daganat ölő anyag, egy természetes cukormolekulává áll össze, így alkotórészeire bontva elpusztítja a tumort. Az egészséges sejteket pedig táplálja. Nem rakódik le a szervezetben, a vizelettel távozik. Legnagyobb koncentrációban a sárgabarack magban található meg. Előfordul még nagy mennyiségben, a búzafűben, füvekben, csonthéjasokban, hüvelyesekben, gabonafélékben. Vannak már orvosok által elkészített B17 injekciók, tabletták, ami már kifejezetten a rák megölésére lettek kifejlesztve. Ezek is biztos nagyon hatásosak, főleg, ha nem sikerül nagy mennyiségű sárgabarackmaghoz jutni, de mindig a természetes formában elfogyasztott élelemben van a legtöbb enzim, a legnagyobb hatékonyság! Ez igaz minden természetben megtalálható növényre, a tablettás formátumokkal szemben! Tehát nyugodtan együk a sárgabarack magot! Rengeteget kidobnak a szemétbe, pedig gyógyítana, erősítene bennünket! Beszéljük meg családtagjainkkal, akik lekvárt főznek belőle, és nekik csak szemét, hogy adják nekünk a magokat. Télen pedig (de már most is neki lehet állni) lehet törögetni, a jó meleg házikóban.
A sárgabarack pedig sok karotint tartalmaz, amely segít a lebarnulásban. A és C-vitamin tartalma jelentős. Pár szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin szükségletünket. Kálium, kálcium, foszfor ami jelentősen megtalálható benne. Rákellenes hatású. Méregtelenítő, tisztítja a májat. Javítja a látást. Frissen, élve fogyasszuk! Élvezzük a nap színét, és zamatos ízét!
A sárgabarack pedig sok karotint tartalmaz, amely segít a lebarnulásban. A és C-vitamin tartalma jelentős. Pár szem sárgabarack elfogyasztásával fedezhetjük napi A-vitamin szükségletünket. Kálium, kálcium, foszfor ami jelentősen megtalálható benne. Rákellenes hatású. Méregtelenítő, tisztítja a májat. Javítja a látást. Frissen, élve fogyasszuk! Élvezzük a nap színét, és zamatos ízét!
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
üdv, hány napig kell szárítani a napon? màr harmadik napja vannak kint, de még mindig keserűek.
VálaszTörlésthx!
Addig, amíg meg nem szárad. Alapvetően kicsit keserű a héj, de ezt letudod venni róla. Áztatás után ez nagyon könnyű. Előtte beáztattad?
VálaszTörlésSziasztok, egy kérdés az őszibarack is hasonló rák ölő és ha igen, melyiknek a hatása nagyobb? Mandula, sárgabarack vagy őszi barack?
VálaszTörlésIgen, azokban is megtalálható a B17 vitamin, de más magokban is, mint pl: a meggymag. De főleg a sárgabarackmagot ajánlják erre a célra, valószínű azért, mert ez lett tüzetesebben megvizsgálva ez ügyben. Rák ellen ajánlanám a búzafűt, ( lásd cikket róla a blogon, írd be a keresőbe jobb oldalt) és az mms-t.
VálaszTörlés