Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. október 15., kedd

Bicske







Ősz derekán szedjük meg azokat a gyógynövényeket, melyekkel gazdagít minket a természet. Mi is kimentünk a hétvégén és szedtünk bicskét, galagonyát, és kökényt. Egy kis vaddisznóhoz is volt ”szerencsénk” az erdőben sétálva. Ha most megszedjük a gyógynövényeket, megfelelően feltudunk készülni a téli hónapokra, hogy feltankoljuk a szervezetünket C-vitaminnal.


Csipkebogyó, azaz bicske, C-vitamin. tartalma igen magas. Ezenkívül A, B1, B2, K, P – vitamint is tartalmaz. Meghűlés esetén javallott, illetve megelőzésre. Erősíti az immunrendszert, vese és húgyút tisztító hatású. Cukorbaj, májelégtelenség, hörghurut esetén gyógyító. Jó magnéziumforrás. Fertőtlenítő hatású, külsőleg és belsőleg a sebek gyógyulását elősegíti.

Elkészíthetjük teaként, lényeges, hogy nem forrázzuk, és főzzük, mert a C-vitamin. tartalma miatt igen csak érzékeny növény, ezért langyos vízzel kiáztatjuk 6-8 órán át. 1 evőkanál csipkebogyóhoz 2 dl tisztított meleg víz kell. A maradékot se dobjuk ki, mert abból pedig vízgőz fölött nyers lekvárt készíthetünk, édesítve juharsziruppal, vagy sztíviával.


Csak érett, puha csipkebogyókat szedjünk, mert a kemény bogyók nem ázódnak ki megfelelően, (vagy sehogy) és győződjünk meg róla hogy nem-e lyukas, tehát nem-e kukacos. Útszélén ne szedjünk a por miatt, inkább a réteken. Szárítsuk ki, és tegyük el téli estékre.

Holnap a galagonya következik! Tarts velem! Ha másnak is segítene és hasznos lenne ez a cikk, kérlek oszd meg! Köszi!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!