Mikor is volt utoljára ennyi??? No és az állati eredetű volt….
Növényi zab tejet már ennyiért megkapunk literenként! Ez CSÚCS!
És egészséges, a szervezet letudja bontani, feltudja használni, nem viszünk be idegen anyagot, és nagyon finom!
Készítettem zabból, árpából, búzából, barnarizsből is. Röviden leírom a tapasztalataimat és észrevételeimet. A zab és a búza a legfinomabb! Szinte beszippantja a testem, mintha csak a gabonák ilyen mértékű ivása hiányzott volna! A zab a legnyerőbb ital számomra, ami tej, a búza szerepel a második helyen, a barna rizs a harmadikon, és az árpa a legutolsó, ez annyira nem jött be..
Előző este beáztatom, és reggel annyi tisztított vízzel amennyi ellepi leturmixolom. Átszűröm, egy 1 literes kancsóba és felvizezem és megsózom Himalája vagy Parajdi sóval.
Zab esetén 4 - 6 evőkanál 1 literhez.
Búza esetén 8 evőkanál 1 literhez.
Rizs esetén fél csomag 1 literhez. ( Így jobbnak találtam az ízét.)
Persze lehet kísérletezni, de nekem így vált be a legjobban.
A sózást mindenki önmaga kísérletezze ki mennyi kell bele, ne sózzuk túl! A megmaradt pépeket felhasználhatjuk édességek készítésére.
Érdekesség képpen az árpáé olyan, mint a búzadara, és nyersen is finom! A rizsé kevésbé jó, a zabé a legfinomabb, és a búzáé az nem finom. Mi azt nem használjuk fel.
A blogon turmixokat fogok közzétenni, amiket tejből készítettem.
Most már tényleg elmondhatjuk hogy a TEJ ÉLET, ERŐ EGÉSZSÉG!
Növényi zab tejet már ennyiért megkapunk literenként! Ez CSÚCS!
És egészséges, a szervezet letudja bontani, feltudja használni, nem viszünk be idegen anyagot, és nagyon finom!
Készítettem zabból, árpából, búzából, barnarizsből is. Röviden leírom a tapasztalataimat és észrevételeimet. A zab és a búza a legfinomabb! Szinte beszippantja a testem, mintha csak a gabonák ilyen mértékű ivása hiányzott volna! A zab a legnyerőbb ital számomra, ami tej, a búza szerepel a második helyen, a barna rizs a harmadikon, és az árpa a legutolsó, ez annyira nem jött be..
Előző este beáztatom, és reggel annyi tisztított vízzel amennyi ellepi leturmixolom. Átszűröm, egy 1 literes kancsóba és felvizezem és megsózom Himalája vagy Parajdi sóval.
Zab esetén 4 - 6 evőkanál 1 literhez.
Búza esetén 8 evőkanál 1 literhez.
Rizs esetén fél csomag 1 literhez. ( Így jobbnak találtam az ízét.)
Persze lehet kísérletezni, de nekem így vált be a legjobban.
A sózást mindenki önmaga kísérletezze ki mennyi kell bele, ne sózzuk túl! A megmaradt pépeket felhasználhatjuk édességek készítésére.
Érdekesség képpen az árpáé olyan, mint a búzadara, és nyersen is finom! A rizsé kevésbé jó, a zabé a legfinomabb, és a búzáé az nem finom. Mi azt nem használjuk fel.
A blogon turmixokat fogok közzétenni, amiket tejből készítettem.
Most már tényleg elmondhatjuk hogy a TEJ ÉLET, ERŐ EGÉSZSÉG!
Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!
Oszd meg a Facebookon
Kedves Szaffina!
VálaszTörlésAzt szeretném megkérdezni, hogy teljes gabona szemből kell készíteni a tejeket, vagy használható pehely is?
Köszönettel,
Annamari
Kedves Annamari! A teljes gabonaszemekből készítjük. A pelyhek már feldolgozottak, a legtöbb, persze attól függ milyet vásárolsz, de a legjobb mindig a teljes, egész szem.
VálaszTörlésKöszönöm szépen. Annamari
Törléssziasztok, nem használok sót, hogyan lehet ezeket izesiteni még?
VálaszTörlésSzia! Ízesítheted még stvíával is, de akkor édesebb lesz, amúgy a zab tej önmagában is édeskés. kóstold meg a tejet csak úgy önmagában, szerintem úgy is finom! De konyhasó helyett ( ha ez lenne a probléma) ajánlanám a Himalája és a Parajdi sót. Remélem tudtam segíteni! :)
VálaszTörlésAz mit jelent, hogy "Rizs esetén fél csomag 1 literhez." ??? Az mennyi? :P
VálaszTörlésNem tudom általában mennyi gramm egy csomag. Kb: 500 gramm. De érdemes kitapasztalni.
VálaszTörlés