Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam indul júliusban

Jelentkezz július 31.-ig online 2990 Ft/ vagy 4990 Ft/hó havonta.

Részletekért kattints ide: 


http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.hu/p/online-tanfolyam.html

Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2011. február 25., péntek

Joan van Rooijen: Napeledel


Ha péntek, akkor könyvajánló! Ma ismét receptes könyvet fogok bemutatni számotokra! Joan van Rooijen, Napeledel című könyvét.

Nagy, vastag, tartalmas könyv, tele receptekkel, több, mint 500 élő, nyers, vegán szerepel benne! Tehát, van mit bőven válogatni, igazi ínyencségek, különlegességek, és egyszerűbb fogások s megtalálhatók benne.

Ami nekem még nagyon tetszett, hogy az első 80 oldal a vegán étkezés alapjairól szól, és megválaszol gyakran feltett kérdéseket, melyek szinte minden agyban ott motoszkálnak, amikor a nyers étrendre térünk át.

„Főzzünk, vagy ne főzzünk?” – teszi fel Joan is az első kérdést. Ajánlom, mindazoknak főleg ezt a fejezetet, akik még dillemmáznak ezen a gondolaton.

A könyvben a vegán étkezést az ősi ajurvédikus tudás alapján mutatja be. Ez alapján három típust különböztet meg, és ír róla részletesen, táplálkozást is javasolva. Ez a három típus, ami meghatározza a testalkatunkat, személyünket: a Vata, Pitta, Kapha. Teszt is található, melyet minden olvasó saját maga kitölthet, és besorolhatja magát valamelyik kategóriába.

Röviden ír az anyaságról, és a bébik eledeléről is. Ezt anyukáknak kifejezetten ajánlom!

Továbbá Joan megosztja velünk egy napja napirendjét, ebből is sok tanulságot lehet meríteni.

A könyv színes képekkel illusztrált, és Horváth Ödön verseivel gazdagított.

Részletek a könyvből:

„ A tűz birtokában azonban az ember sütni, és főzni kezdett. Az állatok nem. Ők nem főzőcskéznek. Tejet sem isznak felnőtt korukban, nem úgy mint az ember, aki úgy véli, attól erős lesz és egészséges. ”

„ Ha élő ételt fogyasztunk, akkor körülbelül a tápanyag felére vagy még annál is kevesebbre van szükségünk ahhoz, hogy egészségesek legyünk, és testsúlyunknál maradjunk. ”

„ Törekvésünk izgalmas kihívást is jelent. Például gondoljunk csak arra, hogy az olasz pizzát tönkölybúza – vagy kamutcsírából is készíthetjük, a sajtot mandulából, vagy a lasagnetésztát szeletekre vágott cukkiniből. (…) A napi gyakorlat során lassan megszokjuk az új ízeket és étel összetételeket és eljön az idő, amikor már nehéz elképzelni, hogy valaha, másképpen táplálkoztunk. ”

„ Az új étrend magától értetődővé, logikussá válik és minden erőltetés nélkül, belső indíttatásból lesz szerves része életünknek. Táplálékunknak isteni eredetűnek, nektárnak kell lennie! „Ha egyszer már megkóstoltuk a nektárt, nem óhajtunk mást.” „


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!