Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2013. november 29., péntek

Ismét rendelhető a nyomtatott receptes könyv!



39 élő recept, színes képekkel illusztrálva. Hogyan készítsünk gyorsan, egyszerűen, magyaros, nyers vegán ételeket?

Kattints a videókért, és olvasd el olvasóink véleményt!

http://www.szaffinafuszerkonyhaja.com/termeke/szaffina-receptes-konyve-1kotet

Igaz, az előrendelést le kellett adni november 26.-ig, de van még lehetőség a továbbiakban is, a készlet erejéig! Sikerült többet lerendelni, így kitudjuk szolgálni azokat is, akik kicsit később szeretnének vásárolni, vagy később kapnak észbe karácsonyi vásárlás miatt! December 20.-ig szolgálunk ki mindenkit, online termékekkel, azonban a nyomtatott receptes könyvet csak december 13.-ig, péntekig áll módunkban feladni a postán, hogy karácsonyra biztos megérkezzen. Utána is lehet rendelni a könyvet, csak azt már 20.-án és utána lévő napokban tudjuk csak feladni. 

Viszont online termékeket, mint Regenerációs elemzést , Vegán Tanfolyamra jelentkezés, Karácsonyi Ajándék Ötletek e-book, lehet kérni folyamatosan! A Karácsonyi Ajándék Ötletek e-bookhoz, ajándék diós torta videó is jár!

Üdvözlettel: Szaffina

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

2013. november 24., vasárnap

Tankolj fel télre az egészségedért videó 1.rész



November 19.-én este a Mandorla Teázóban voltunk, nagyon jó kis társaság jött össze! Beszélgettünk a csíráztatásról, tej, tejfölkészítésről, téli felkészülésről, és voltak kérdések is! Öt féle csírát lehetett kóstolni, mungóbab, barna lencse, vörös lencse, lucerna és retek csírát, ezenkívül friss spenót levelet is vittem. Akik eljöttek kaptak ajándékot is! A legközelebbi programunk az újévben lesz, akkor is várok mindenkit szeretettel, meg fogom írni mikor és hol, és akik eljönnek szintén kapnak ajándékot akkor is!

A videót azoknak készítettük, akik nem tudtak eljönni. Két részletben osszuk meg, mivel hosszú. Teázóban készült, hangulatos, félhomályban, ezért ilyen a felvétel. (Illetve az első pár percben több volt a mozgolódás, ezért tettünk be képeket. Kb: 6 perc után jobb lesz a hangminőség.)

Személyesen volt a legjobb, de akik nem tudtak eljönni, most megnézhetik.

Köszönöm még egyszer mindenkinek, aki eljött, nagyon jó volt a hangulat! És köszönjük Pókecz Szilviának is hogy ott lehettünk a Teázóban!



Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

2013. november 11., hétfő

Újra rendelhető a nyomtatott receptes könyv



Többen is érdeklődtek a nyomtatott receptes könyv után, mert kifogytunk belőle, és most csak e-bookban kapható, ezért ha szeretnétek nyomtatott receptes könyvet, és szeretnétek ezt karácsonyra, akkor most van rá lehetőség!

Kérek mindenkit, hogy aki, kéri, az jelezze mielőbb felénk a szaffina@citromail.hu címen! Ha elegendő példányszámra van igény, akkor kinyomtatjuk. A nyomdai munkák miatt, legkésőbb november 26.-ig kell jelezni! Csak jelezni kell, fizetni még nem! Egységesen szólunk mindenkinek, hogy meg van-e az elegendő példányszám, és ha igen, akkor még azon a héten küldjük is a nyomdába, és akkor lehet fizetni!

Kérem, csak azok szóljanak, akik biztosan meg is veszik!

Legkésőbb november 26.-ig kell, hogy beérkezzen a könyv ára, + postaköltség: 2490 Ft + 470 Ft=2.960 Ft. Aki nem fizet időben, annak sajnos nem tudom biztosítani a könyvet. Számlát természetesen mindenkinek küldünk, egy kis meglepetéssel!

December 9.-én legkésőbb postára kell, hogy adjam a könyveket, postások is megcsúszhatnak, szóval biztos, ami biztos, ha a fa alá szeretnénk karácsonyra a nyomtatott könyvet, akkor december 9.-én postázok! Ez hétfő! (13.-tól várhatóan elutazunk, így 20. előtt már nem tudok kiszolgálni.) Aki november 26.-ig kifizeti, annak lesz nyomtatott receptes könyve karácsonyra, aki nem, annak már csak az újévben tudok adni! Január 6.-tól.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

2013. október 31., csütörtök

Almalé habbal


Almalét préseltem. Az almahab csoda klasszul, mutat rajta : ) (A préselés végén keletkezik a hab.)

Nézzük mi mindenre is jó az alma!

Az alma segíti az emésztést, rostjai tisztítják a belet, segít a perisztaltikus mozgásban, szabályozza a vesét, és a májat. A, E, K, C, B6 vitamin, kálium, kálcium, magnézium, folsav, pantothén sav, riboflavin, biotin található benne. Az alma már régóta ismert gyógy gyümölcs. Használható tisztító kúráknál, diétáknál, és különböző betegségeknél, vese, máj, gyomorbetegség, depresszió, álmatlanság. „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!”


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

2013. október 30., szerda

Alma és szőlő tea maradványból


Azt tudjuk milyen finom az alma és a szőlő önmagában, vagy préselve, turmixolva, de néha úgy készítjük el, hogy megmaradnak a maradványok, pl: héj, csutka, amit rendszerint kidobunk. Pedig azokban is ott van a vitamin!

Készíthetünk csak alma teát, a megmaradt héjból, és csutkából, felfőzzük pár percig annyi vízzel, amennyi ellepi, és beízesítjük szegfűszeggel, gyömbérrel, és fahéjjal. Ha többféle különböző almafajtának a maradványából készítjük, pl: savanykás, édes, zöld, sárga, piros, még finomabb! Ha pedig édesebbre szeretnénk készíteni, akkor tehetünk bele egy maréknyi mazsolaszemet. Minél kevesebb vízzel főzzük fel, annál sziruposabb lesz. Fedő alatt főzzük, de tényleg csak rövid ideig, ha forrni kezd, vegyük le, és hagyjuk állni még 10-15 percig.



Készíthetjük szőlőmaradványból is. Fele-fele arányban szőlő, és alma maradvány. Isteni finom! Ebben az esetben csak szegfűszeggel és fahájjal ízesítsük. (A gyömbér elég erős, bár kilehet próbálni így is.) Otellóból a legfinomabb! :)

Megjegyzés: Általában héjastól készítjük el a gyümölcsöket, zöldségeket, de alma lereszelésénél, és turmixolásánál héjazzuk, préselésnél, vagy önmagába elharapdálva nem. Turmixolásnál azért héjazom le, mert én nem szeretem a kis héj maradványokat, ezt mindenkire rábízom. Nem is tudja a turmixgép annyira össze turmixolni az almát, hogy valamennyire ne érezzük a héját. Ezt azért részletezem így ki, mert volt már ilyen kérdés.

Továbbá ez főzött tea, és gyógyhatását tekintve, nevezhetnénk gyógyteának is. Noha nyers evők vagyunk, gyógyteákat iszunk, ami háromféle képpen készülhet: áztatás, főzet, forrázat. De legtöbb gyógynövényünket forrázni vagy főzni kell, hogy kijöjjön belőle az értékes hatóanyag. Ezt is azért fejtem ki, mert volt, aki megjegyezte, egy nyers kosztos hogyan ihat gyógyteát.. Nem kommentálnám tovább…

Nézzük mi mindenre is jó az alma és a szőlő!

Az alma segíti az emésztést, rostjai tisztítják a belet, segít a perisztaltikus mozgásban, szabályozza a vesét, és a májat. A, E, K, C, B6 vitamin, kálium, kálcium, magnézium, folsav, pantothén sav, riboflavin, biotin található benne. Az alma már régóta ismert gyógy gyümölcs. Használható tisztító kúráknál, diétáknál, és különböző betegségeknél, vese, máj, gyomorbetegség, depresszió, álmatlanság. „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!”

A szőlő tulajdonságai megegyeznek a mazsoláéval, csupán a mazsola jóval magasabb cukortartalmú. A szőlő ideális a belek és vesék kitisztításához, így az őszi böjtöléskor kiváló. Erősíti az idegrendszert, és a rákos megbetegedéseket is gyógyítja. Kívülről szépségpakolásként is szépít!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon



2013. október 28., hétfő

Készítsünk együtt Halloween tökmécsest!


Mi anyósomék kertjében készítettük, de mivel állandóan megzavartak a szomszédok, a hátsó kertbe mentünk, ott meg már csak a kutya ugatása volt egy kicsit zavaró. No és a vödrök, amiért elnézést kérek, mert olyan lelkesek voltunk, hogy csak utólag vettük észre : )




Ha teszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!