Oldalak

2016. január 13., szerda

Hógolyó


Ezeket a fehér hógolyókat zabtej maradékából, kókuszból és banánból készítettem. A kókuszt ledaráltam és a banánokat összenyomkodtam. Annyi kókusz őrleményt rakjunk hozzá, hogy jól formázható legyen, és annyi banánt, hogy finom édessé váljon.

Édesíthetjük még pluszba sztíviával is.

Egy citrom frissen facsart levét még hozzáadtam és útifűmaghéjat. Összegyúrtam a „tésztát”, gombócokat formáztam és meghempergettem őket darált kókuszban.

Az íze olyan, mint a hagyományos túrógombócé. Ez egészséges, finom, gyors, és olcsó.

Tipp:

A „tészta” megfelelő állagánál vegyük figyelembe a hozzáadott citromlé mennyiségét!

Sűríthetünk zabkorpával is!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése