Oldalak

2012. július 11., szerda

Ribizli turmix


Imádom a ribizlit! Enni, inni! A mamánál jó sokat szedtünk, így bőven ehettünk is, és a nagy részét pedig lepréseltem lének.


A maradék szárazanyagot, ami lényegében a ribizli magja, kiszárítom, akárcsak a szőlő magokat, és ledarálom. A magok is értékes anyagokat tartalmaznak.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

2012. július 10., kedd

Alma tortácska


Ismét olyan édességet készítettem, amit tej maradékából készült. Búzatej maradékát összekevertem reszelt almával, (amit előtte meghámoztam) áztatott mazsolával, karobporral, fahéjjal, kevés citromlével, és sztíviával. Megformáztam, és alma szeletekkel díszítettem.


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon

2012. július 9., hétfő

Gabona kolbász


Lilahagymát, fokhagymát, paradicsomot, pritamin paprikát ledaráltam aprítógépben és olívaolajjal, parajdi sóval, bazsalikommal, majoránnával, fehérborssal ízesítettem.

Ehhez hozzákevertem a búzapépet, amiből előzőleg tejet készítettem (tej maradványa). Ezt hengerformájúra formáztam és cellofánba raktam, majd kis időre betettem a hűtőbe.

Paradicsomot legközelebb nem teszek bele, mert akkor nem lesz olyan szilárd. Ez volt az első gabonakolbászom, ízre nagyon jól sikerült, állagra még van mit gyakorolni, de nagyon finom! És hihetetlen olcsó!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon