Oldalak

2012. január 11., szerda

Almás-káposztás


Hozzávalók: lilakáposzta és alma

Lilakáposztát lereszeljük, vagy késsel vékonyan felszeleteljük, én utóbbit szeretem. Édes almát meghámozzuk, maghéját eltávolítjuk, és lereszeljük. A lila káposztát, és az almát rétegezzük egy tálban. Hagyjuk pár órát összeérni. Finom, laktató, édes étel.


Egészségre gyakorolt hatása:

Káposzta jelentős C-vitamin, K, B1, E, vas, és kálcium. Természetes antibiotikum, és rákmegelőző hatású.

Az alma segíti az emésztést, rostjai tisztítják a belet, segít a perisztaltikus mozgásban,szabályozza a vesét, és a májat. A, E, K, C, B6 vitamin, kálium, kálcium, magnézium, folsav, pantothén sav, riboflavin, biotin található benne. Az alma már régóta ismert gyógy gyümölcs. Használható tisztító kúráknál, diétáknál, és különböző betegségeknél, vese, máj, gyomor betegség, depresszió, álmatlanság. „Naponta egy alma, az orvost távol tartja!”

Tipp:

Az alma héját, csutkáját ne dobjuk ki, hűtőben eláll, vagy napon megszáríthatjuk, és amikor elegendő mennyiség összejön, akkor ebből alma teát lehet készíteni, fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel. Melegítő hatása van, és nagyon finom! Édes íze miatt nem kell belerakni sem mézet, sem szirupot.


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése