Oldalak

2011. június 28., kedd

Ribizli-meggy koktél


Nyári melegben a cukros italok helyett a legjobb alternatíva, ha gyümölcsturmixokat fogyasztunk. Lehetőségeinknek csak a fantáziánk szab határt.

Tavaly külön bejegyzést írtunk az általunk fogyasztott koktélokról. Ide kattintva elérheted őket.

Ribizlit és meggyet fele – fele arányban összeturmixolunk és már fogyaszthatjuk is. Hűsít, regenerál és a gyümölcsöknek köszönhetően jótékony hatást fejt ki az emésztésre.

Egészségre gyakorolt hatása:

Meggy: Magas az A-vitamin tartalma. Ezen kívül B1, B2, C-vitamint is tartalmaz. Gazdag vasban, kálciumban, és magnéziumban. Gyümölcssavakban bővelkedik, főleg almasavban, ez adja kicsit savanykás ízét. Serkenti az emésztést, tisztítja a májat, gyulladás gátló, jó vérszegénység ellen! Leveléből és szárából gyógyteát készíthetünk, mely gyulladás gátló, és enyhíti a köhögést, lázat, és nyugtató hatású.

Ribizli: Jelentős C-vitamin forrás. B1, B2, B6, E-vitamin, nátrium, kalcium, foszfor, magnézium és a vas található még benne. Savanykás ízét többek között különböző gyümölcs - és egyéb savaknak köszönheti. Kimutattak belőle almasavat, citromsavat, bórkősavat, borostyánkősavat, ecetsavat, oxálsavat. Flavonoidjainak és béta-karotinjának köszönheti tumorellenes hatását. Hashajtó hatású.


Ha teszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése