Oldalak

2011. március 10., csütörtök

Milyen hatással van a jóga a női testre és lélekre?

A jóga eredményezhet fogyást a nőknél? Szabad-e fogyókúrázni? Mennyire alakul át egy női test a vegán étkezés hatására? Mitől nő egy nő?


Ezekre ad választ Brahma Jóga és Egység Központ egyik oktatója, és a GyengÉdes Érintések tanfolyam vezetője, Biczók Bendegúz.

K: Milyen hatással van a jóga a női testre és lélekre?

V: Szeretném előre leszögezni, hogy a párom az (Beke Andrea), aki közel 30 éve jógaoktató, a jógával kapcsolatos élményeimet, neki köszönhetem. A jóga ősi, tradicionális, testtudatosságot tanító mozgásforma, amely a belső harmóniára törekvést a gyakorlás segítségével adja meg. Hatására blokkok, már elfelejtett fájdalmak szabadulhatnak fel, és a nő elindulhat, egy újfajta szabadság útján. A test energetizálódik, a lélek fellélegzik.

K: Kiknek ajánlod elsősorban a jógát? Korhoz mennyire kötött?

V: Azoknak, akik elakadtak útjuk során, akik már unalmasnak tartják a mindennapokat, akik megértik, hogy az igazi segítség belül található. Remélem kortól függetlenül mindenkinek : )

K: A jóga eredményezhet fogyást a nőknél?

V: Hitem szerint egy nőnek tilos fogyókúrázni! Hogy, miért? Azért, mert a nők szépek, és gyönyörűek, a probléma az önbizalom, az önértékelés hiányából fakad, valamint, a fogyókúra testidegen szemlélet. Ha mégis megfogalmazódik egy nőben a változásra való vágy, a megoldást megtalálhatja az életmódváltásban, aminek velejárója lehet a jóga is. Ez akár a testsúlycsökkenéshez is vezethet. Tapasztalataim szerint, ahhoz vezet : )

K: Mi vezetett téged erre az útra?

V: 1989-ben egy komoly betegség, nem részletezném, a múlt ezen részét már elengedtem.

K: „Főzés nélkül finomanblog szerkesztője is vagy, ahol a nyers ételeket mutatod be, kapcsolati - táplálkozási terapeutaként, és szervezel vegán ételkészítő tanfolyamokat is. Te mióta étkezel így?

V: Sajnos csak 5 éve, korábban keresőként vegetáriánus, majd mindenevő, majd vegetáriánus voltam váltakozva. Az én szótáram szerint a vegán jelző inkább a teljesen nyersételt fogyasztókra vonatkozik. Ebbe a „kategóriába” csak egy évig tartoztam, ma inkább vegán-vegetáriánusnak tartom magam, mivel az idénytől függően 60-80 %-ban nyerszöldségeket, illetve 40-20 %-ban főtt, sült zöldségeket fogyasztok. Az állati termékek fogyasztását (sajt, tojás, stb) kerülöm. Hogy miért? Ezt az utat választottam.

K: Miért tartod a legjobbnak a vegán étkezési formát?

V: Nem tartom a legjobbnak! Nincs legjobb, nincs kizárólagosság. Az én általam választott táplálkozás csak az egyik a 7 milliárdból, ebben, mint a szerelemben éljük meg a szabadságunk. Ha már nem visz előbbre, vagy betegséget eredményez, vagy unalmas az aktuális étkezési szokásunk, akkor érdemes elgondolkozni - hogy hogyan tovább. Erre az egyik lehetséges út a vegán-vegetáriánus étkezés, illetve aFőzés nélkül finoman” blog vagy aSzaffina fűszerkonyhájablog : )

K: Mennyire alakul át egy női test a vegán étkezés hatására?

V: Teljesen. A lerakodott mérgek szépen lassan eltávoznak (sajnos kifelé menet, még visszaköszönhetnek, ez okozhatja a fogyókúrákban megélt depresszív állapotot), a test megfiatalodik, a lélek, a szellem felszabadul, és egy régi-új ember jön létre. Tapasztalataim szerint, 60-70 éves korról, 50-re / 50-40 éves korról, 30-ra, könnyedén lehet fiatalodni. Szerintem, megéri! Azért érdemes megjegyezni, hogy a táplálkozásváltás része az ilyenkor ajánlott életmódváltásnak.

K: A „Gyengédes Érintések” tanfolyamon mit adsz át a nőknek és a férfiaknak?

V: Egy olyan tematikát, amivel könnyebben eligazodhatnak a mindennapok párkapcsolataiban. Egyébként semmi olyat, amit mások ne mondtak volna el - talán nem ebben a megvilágításban, és talán nem ennyire egyszerűen : )


K: A gyengédség, a lágyság, a mély érzelmek csak a nők számára fontosak, vagy valóban a férfiak számára is?

V: A nő az élet, a férfi a teremtés, egymás nélkül ebben a dualitásban nehezen elképzelhetőek. Az érzelmek, a gyengédség, a lágyság mind a nőkhöz, mind a férfiakhoz hozzátartozik. Feltéve, ha megengedik maguknak - és egymásnak is! - a változás folyamatát, a belső valóság felszínre jövetelét, az érzelmek szivárványhídját.

K: Mennyire tudnak megnyílni, ellazulni ezen a tanfolyamon a hölgyek?

V: Egy nő az érintésnél kezdődik, és a vég nélkül fenntartható orgazmus állapotában teljesedik ki. Mivel a hölgyek - a tapasztalataim szerint - az energiavesztett párjuk mellett, akik információ hiányában leleddzenek ebben az állapotban, sajnos kevésbé élhetik meg a korábban említetteket, ezért a megnyílásuk sokkolóan gyönyörű. Az ébredés mindig egy új kezdet!

K: Melyek azok a leggyakoribb kérdések, amivel a nők megkeresnek Téged?

V: Miért nem szeret már a párom? Hiszen én ugyanúgy szeretem! – Miért nem kíván a párom? Hiszen most jobban nézek ki, mint 10 évvel ezelőtt! – Miért pont a barátnőmmel csalt meg? Aki ráadásul rondább, mint én! – Mi az oka, hogy elhidegült a férjem? Amikor bennem még ég a vágy! – Mit tegyek, hogyan fogyjak le, hogy visszakapjam a férjemet, barátomat? – A gyereknek, hogyan mondjam el, hogy már nem az apját szeretem? – és a még sok hasonlóval : )

K: Szerinted mitől nő egy nő?

V: Attól, hogy tudja, hogy nő! : ) Vállalja és meg is éli a nőiességét, az erejét, és az esetleges gyengeségét! Önbizalommal teli, szeretet teljes.

K: Mit üzennél női olvasóinknak?

V: Kedves gyönyörű Hölgyek (szeretem a páromat : ), merjetek kérni a párotoktól, használjatok egyszerű fogalmakat a párbeszéd során, kommunikáljatok és tanuljatok meg időnként férfiként gondolkodni (természetesen a férfiaknak érdemes a női gondolkodás sajátosságaiban elmerülni). Mindezekhez hathatós segítséget adhat a megfelelő és időben „végzett” táplálkozás (Tilos egy nőnek éhezni!).

K: Hol lehet Veled személyesen találkozni?

V: A Brahma Jóga és Egység Központban www.brahmajoga.blogspot.com, vagy emailen: brahmajoga@gmail.com, esszenus62@gmail.com, vagy meghívásos előadásokon. Itt szeretném megjegyezni, hogy nem csak a központunk működik adományos központként, de az előadásaimnak, tanfolyamaimnak sincs díja, ha valaki úgy dönt, hogy mégis adományoz, köszönettel veszem, vesszük.

K: Köszönjük válaszaidat! Kívánok munkádhoz sikereket, és minél több vegán, vegetáriánus, és spirituális utat kereső olvasót, és résztvevőt a tanfolyamaidon!

V: Megtiszteltél a megkereséseddel, örömmel válaszoltam a kérdéseidre. Ölellek bennetek. Namaste Bendegúz



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése