Oldalak

2010. augusztus 2., hétfő

Uborka leves

Hasonlóan készül, mint a cukkini mártás, csak ez uborkával. Készítünk egy tejföl alapot (ehhez az ételhez én napraforgómagból készítettem a tejfölt az könnyebb, mint a dió), csak folyékonyabbra készítjük. Ízesítjük petrezselyemmel, kaporral, fehérborssal. Hűsítő tisztítás!

Egészségre gyakorolt hatása:

Uborka gazdag káliumban, vasban, foszforban, kálciumban, nátriumban, szénhidrátokban, A1, B1, B2, B6, C-vitamin. Magas víztartalmú, segíti a vese működést. Az uborka hűsítő hatású a szervezetre, láz, leégés estén jó gyógyír!

Petrezselyem vizelethajót, és étvágyjavító, vesekő, és vesehomok megelőzésére ajánlják. C vitamint is tartalmaz, és fokozhatja a nemi vágyat!

A bors erősen izgatja az emésztőrendszert, ezért óvatosan! Ízületi gyulladásoknál segítség lehet a szervezet számára.

A kapor illóolaja enyhíti a puffadást, a gyomorfájást, szélhajtó, és csillapítja a bélgörcsöket. A nők régóta kihasználják a kapor jótékony hatását az altesti fájdalmak, a menstruációt kísérő tünetek enyhítésére, a szoptatós anyukák pedig tejképződés serkentésére fogyasztják, a kismama-teák jellegzetes ízt adó, kedvelt összetevője.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése