Oldalak

2015. június 30., kedd

Csoki fagylalt




Karobport, sziruppal, áztatott aszalványokkal vagy nyers lekvárral, és növényi tejjel kikeverünk.







Tipp:


A tej lehet szója, rizs, vagy zab, illetve saját készítésű magtej.

Egészségre gyakorolt hatása:


A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra nagyon hasonló, kicsit édesebb. Zsírtartalma alacsonyabb, és nem dugít annyira, mint a kakaópor. Kálcium tartalma viszont magasabb! Tartalmaz A, B1, B2, B3, B6, C vitamint, kálciumot, vasat, káliumot, nátriumot, foszfort, magnéziumot. Tökéletesen lehet vele helyettesíteni a kakaóport.


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése