Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2015. október 21., szerda

„Tisztító Energetizáló Ételek” c. előadás


Utolsó előadásunk az évben!

Spirituális utunkon lényeges, hogy testünket is tisztán tartsuk ezáltal tudatunkat, szellemünket is, hiszen egy-egy böjt után tisztábban kapjuk a gondolatokat, érzéseket. És az sem mellékes, hogy testünk, mint a lélek temploma, egyféle porhüvely, lényeges eszköze annak, hogy feladatainkat, küldetésünket végre hajtsuk e Földi létben. Éppen ezért a táplálkozás egy fontos pillére, lába a négy fejlődési szintünknek: fizikai, szellemi, lelki, energetikai.

Hogyan tudom tisztán tartani a testemet, ezáltal a tudatom? Milyen ételeket kellene fogyasztanunk, ahhoz hogy tiszta és tápláló energiákkal, és enzimekkel lássam el a testemet, szellememet? Hogyan tudom ezáltal jobbá tenni a Földet?

Előadók: Nagy Szaffina és Nagy Károly Táplálkozási és Életmód tanácsadók a Szaffina Fűszerkonyha tulajdonosai




Spirituális Börze: MagNet Ház, Bp. 6. kerület Andrássy út. 98

Találkozunk Október 31.-én szombaton! 

Az előadás 12 órakor kezdődik. 

Mindenkit szeretettel várunk!



A rendezvény plakátja megtekinthető az alábbi linken:

https://drive.google.com/file/d/0B9bYhT3ZrjY0bEh4eHdvaGF3NHM/view


Facebook esemény:

https://www.facebook.com/events/882576925150241/


Ha szeretnél találkozni velünk, akkor itt az idő : ) Kattints ide és megtudod hol találkozhatsz velünk!

http://www.szaffinafuszerkonyhaja.com/rendezvenyeink

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


2015. október 12., hétfő

Zöldturmix Fesztivál 2015.október.18



Várlak a Zöldturmix Fesztiválon „Izomépítés Vegán Módra" c. előadásunkkal,  és nyers, vegán kóstolóval! : )

Helyszín:

Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ
Szent László tér 7., Budapest, 1105

Előadás időpontja: Október 18. (vasárnap) 16 óra

Hogyan épülnek fel az izmok? Hogyan tudod kihozni magadból a maximumot? Hogyan tudsz teljes értékű fehérjéhez jutni növényi eredetű forrásokból? Hogyan biztosítsd magadnak az izmok építéséhez szükséges tápanyagokat, vitaminokat? Hogyan tudunk izmot építeni? Hogyan tudunk sikeresen fogyni és azt meg is tartani? Tisztító, regeneráló, építő nyers vegán ételekről és testmozgásról lesz szó! Bemutatunk pár ismert sportolót is, akik így edzenek és étkeznek, milyen sikereket értek el!
Kóstoló is lesz :) Az ételek fehérjében gazdagok, csak természetes formában kerülnek kóstoltatásra!


Előadók: Nagy Károly és Nagy Szaffina
Szaffina Fűszerkonyha tulajdonosai
Életmód és vegán táplálkozási tanácsadók, írók, előadók

Részletes programokért kattints ide:

https://www.facebook.com/events/1479063352408520/


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon




2015. október 2., péntek

Corvinuson és Cegléden voltunk

 





Ismét fullon megtöltöttük a termeket, sok – sok érdeklődő vett részt mind két programon! Számomra ez annyira jó érzés! Köszönöm nektek! A Corvinus Egyetemen videót vetítettek a vegán életmódról, utána pedig rengeteg finomságot lehetett kóstolni! Tortákat és sütiket az Édes Élet Cukrászdától, almás pitét, a Kertkonyhától, aszalványokból készült csokis édességet, hű az mennyei volt! Pástétomkrémeket, vegán kolbászokat, mi szintén sós magyaros étellel készültünk, körözöttel, amin meglepődtünk, hogy több ember is mondta, bizony nem szereti a körözöttet, de az enyém annyira finom, nem túl fűszeres, hogy még nekik is ízlett! Juj, ez nagyon jó!!!

Cegléden pedig annyira kedvesek az emberek! Sokan miattunk jöttek el! Még a bio boltos is tudta kik vagyunk!! Hozzátenném példaértékű felszereltségű bio boltja van! Fantasztikus volt Cegléden lenni! Megnéztük a várost is. A kaszinó épületében voltunk, és nagyon jó témák voltak, a manipulációtól elkezdve a böjtölésig igyekeztünk mindent érinteni, hozzáteszem ehhez kellett egy ilyen nyitottságú csapat! Köszönjük a meghívást!











Ezt a kis manólányt is Cegléden szereztük be.


Vegán tanfolyamokra, személyesre és online-ra is folyamatosan lehet jelentkezni!

Várunk Benneteket!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

2015. szeptember 23., szerda

„Egészséges gyógyító receptek, gyógynövények” előadás Cegléden


Szeretettel várunk Benneteket szeptember 30.- án, Ceglédre! Ha van kedvetek előtte megnézhetjük a város szépségeit, mint a Szabadság fája, Evangélikus templom, és Református nagy templom, Magyarok Nagyasszonya kápolna. Majd 17 órai kezdettel előadunk az Ezoterikus és Agykontroll klubban, ami a Művelődési ház Kaszinó épületében van. Kérjük a pontos érkezést! Köszönjük!

Érdeklődni, jelentkezni, helyet foglalni, a klubvezetőnél, Virágné Csillánál lehet: 20/32- 48-410, gycsvirag@gmail.com

A plakát letölthető és tovább osztható:


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon




2015. szeptember 22., kedd

Vegán ételkóstoló a Corvinuson


2015. szeptember 28.
Budapest, 1083. Fővám tér. 8. Fsz. 7. iroda

A tavalyi nagy sikerű ételkóstoló után újra szervezünk Nektek egy kóstolót még több és még finomabb ételekkel!

Az ételkóstoló keretében megmutatjuk, hogy milyen ízletesek, sokszínűek és egyszerűen elkészíthetőek az állati eredetű alapanyagoktól (hús-, tejtermék-, tojás-, méz) mentes, vegán ételek.

Tedd magad próbára, jelentkezz vakkóstolásra! Készítsd fel az ízlelőbimbóidat, mert a legjobban tippelők garantált jutalmat kapnak!

További részletekért kattints ide:

Kattints ide és megtudod hol találkozhatsz még velünk személyesen!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

2015. szeptember 7., hétfő

Vegán Körözött


 A Vegetáriánus Fesztiválon az egyik ételkóstoló ez volt. Igazi magyaros étel, nyersen készítettem el és teljesen vegán. Uborka és cukkini szeleteken tálaltam saláta ágyon. Mindenkinek nagyon ízlett.

Elkészíthetjük dióból vagy napraforgómagból is, gazdag fehérje forrás, nem véletlen választottuk ezt a kóstolót az „Izom építés vegán módra” c. előadásunk után. Ezt én most napraforgóból készítettem, abból lágyabb, mint a diós.

Hozzávalók: beáztatott napraforgómag, fokhagyma, csemege, vagy édesnemes fűszerpaprika, őrölt kömény, fekete bors, Himalája vagy Parajdi só

Az áztatott napraforgómagot tisztított vízzel leturmixoljuk, krémesre, vagy túrosra, ki hogyan szereti, (én krémesen) és befűszerezzük, apróra vágott fokhagymával, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, fekete borssal, Himalája vagy Parajdi sóval.

Vegán kenyérre, cukkini vagy uborka szeletekre tálalhatjuk. 

Képet köszönjük  Dóri Tamás Hunornak, az Innomotion Stúdió alapítójának. Neki is ízlett a körözött. :) http://innomotion.me/

Tipp:

Hogyan lehet még ízletesebb?

Citromlét keverünk hozzá, az ad neki egy kis savanykás ízt, amilyen a túró is.

Snidlinget, és lila hagymát is teszünk bele.

Megfűszerezhetjük kevés szerecsendióval is.

A fokhagymát már a turmixgépben letudjuk aprítani, így jobban kijön az íze, és nem kell szeletelgetni sem.

Tálalásnál, és egy csöppnyi ligetszépe olajat ráfolyatok, attól olyan jó, magyaros, kolbászos íze lesz, és paradicsommal, újhagymával fogyasztjuk.

Mielőtt elkészítenénk a magot, egy éjszakára áztassuk be, hogy az enzim gátlók kioldódjanak. Ez minden magra érvényes!Ezzel elkerülhetjük a kellemetlen puffadás, égő érzést a gyomorban, és megkíméljük a szervezetünket a felesleges munkától, amit az enzim gátlók okoznának.

Egészségre gyakorolt hatása: 

A napraforgómag energiatartalma a többi olajosmaghoz hasonlóan jelentős. Zsírtartalma értékes, mert gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, főleg linolsav és olajsav található benne. Segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében. A napraforgómag kiemelkedő B1 és E vitamin-forrás.
Az ásványi anyagok közül magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz nagyobb mennyiségben. A magnézium és kalcium hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez, és a már kialakult betegség kezelésében is szerepe van, a kálium pedig támogatja a szív és az idegrendszer működését.

A kömény enyhítheti a nehéz emésztés okozta fájdalmakat. Görcsoldó hatású, az emésztés sima izmaira hat. Menstruációs, klimaxos problémáknál érdemes kipróbálni. Prosztatarák kezelésére is alkalmazható. Bélfertőtlenítő, baktérium-és gombaölő hatása van.

A bors erősen izgatja az emésztőrendszert, ezért óvatosan! Ízületi gyulladásoknál segítség lehet a szervezet számára.

A Himalája só 250 millió éves, őstengeri só, mely 84 féle ásványi anyagot tartalmaz.

A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P -vitamin, valamint folsav. A C-vitamintartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban. Gazdag káliumban. A kapszaicin nevű alkaloida adja a csípős ízét. Gyulladás csökkentő, antioxidáns. Fokozza a nyálképződést, és elősegítheti a nyugtató neuropeptidek (enkefalinok, endorfinok) kibocsátását az agyban. Étvágyjavító, emésztést elősegítő. Csökkenti a vérnyomást.

A fokhagyma tartalmaz A, B1, B2, C vitamint, magnéziumot, vasat, cinket, mangánt, rezet, kálciumot, és szelént. Antibiotikus hatású, jó féregűző, (Candida diétánál elengedhetetlen) immunerősítő, vérnyomáscsökkentő, csökkenti a vérzsírt.

A citrom nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, flavonszerű glikozidot és illóolajat. A C-vitamin antioxidáns hatású, erősíti a szervezet immunrendszerét. A glikozid antibakteriális hatást fejt ki, az illóolaj pedig serkenti az emésztést. A citromlevet hagyományosan elsősorban megfázás, légúti fertőzés esetén javasolják antibakteriális, nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatása miatt, de ezenkívül frissítő, lázcsillapító, álmatlanság esetén idegnyugtató, epehajtó, féregűző, vérképző hatást is tulajdonítanak neki.

A szerecsendió erős fűszer, óvatosan kell használni. Mérsékli a savtúltengést, javítja az emésztést.

A lilahagyma C-vitamin bomba, és jelentős mennyiségű B-vitamint is tartalmaz. Immunerősítő, csökkenti a vércukorszintet, remek vízhajtó, jótékony hatással van a vesénkre. És mint minden hagyma féle, fertőtlenítő hatású!

A snidling, és az újhagyma nagyon jó étvágygerjesztő, és gyomorerősítő.

A paradicsom magas C vitamin tartalmú. Káliumot, magnéziumot, kálciumot, nátriumot, és E vitamint tartalmaz. Almasav, citromsav, borostyánkősav is található benne. Antioxdáns (likopén miatt), és mikrobaölő (tomatin vegyület miatt). Erősíti az immunrendszert, és segít az emésztésben. Vér és vesetisztító.

Ligetszépe olaj: Gamma-linolén savakat tartalmaz, mely csökkenti a menstruációs panaszokat, allergiás eredetű ekcémát, csökkenti a vércukor szintet. Ízületi gyulladásnál, és étvágytalanságnál, is segíthet. Késlelteti az öregedést, segít a normál testsúly fenntartásában, és hőháztartásunkat is befolyásolja.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon
"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!