Bevezeto

"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik, Majd erőteljesen ellenzik, Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "
A. Schopenhauer

Vegán Tanfolyam


Szaffina Fűszerkonyha Facebook oldalán heti, napi rendszerességgel új cikkekkel, receptekkel várlak, ott tudtok követni továbbra is! Várlak ott szeretettel! Ott találkozunk!


2012. március 30., péntek

Végső valóság, húsevésről



Pénteki könyvajánlóba ismét Balogh Béla, Végső valóság könyvét emelném ki, még pedig egy bizonyos részlettel. Az előző könyvajánlót róla ITT olvashatjátok. Felmerülhet egyesekben hogy kerül össze a fakanál, a mérnök és a spiritualizmus. Nagyon egyszerűen. Tudni KELL (ENE) azt, hogy világunkban minden mindennel összefügg, és a dolgok, a változások egymásra hatással vannak. Ahogy a szerveket sem szedhetjük szét, a testünkben és csak egyre koncentrálva állapítva meg a betegséget, vagy gyógyítás kulcsát, épp ugyanúgy nem szedhetjük elemeire egy ember tehetségét, vagy fejlődését. A fejlődésünk mind a négy terülten végbe megy, ahogy ezt már megfogalmaztam és bőségesen ki is fejtettem az 1.oktatóanyagban.

A négy terület a fizikai, a szellemi, lelki és az energetikai. Szerintem csodálatos, amikor egy mérnök túllát a racionális gondolkozáson, és az élet működését más szemmel is elkezdi vizsgálni, ezáltal önmaga is más, úgy mond magasabb tudatállapotba kerül. Én magam sem a fakanalat fogtam kézbe először, ha valaki elolvassa a rövid leírást rólam a könyveimben, az tudja. A szellemi tanítások mindig is közel álltak hozzám, és nem titok én magam is tanítottam, de nekem is van tanulni valóm folyamatosan. És nem azért mert fiatal vagyok, ahogy egy ötven éves ismerősöm fogalmazott, ő már túl öreg a tanuláshoz, mert bizony mindenkinek tanulnia kell, mindenkinek mást, hogy sírköveinkre is ez legyen írva: „Odaát folytatja tanulmányait!” Sokat tudnék még erről írni, de most térjünk vissza a könyvajánlóra. Ennyit a fakanálról, a mérnökségről, és a spiritualizmusról. Azaz a szellemi és lelki fejlődésről. (Mielőtt ezt is valaki félre értelmezné, ahogy teszik is bizonyos vallások.)

A részlet, amit még szeretnék kiemelni Balogh Béla könyvéből az étkezésre vonatkozik.

"A napfény energiája - ahogy áthalad a növényen, majd növény formájában az állaton és az emberen - fokozatosan csökken, minősége romlik, és ez egyszersmind alacsonyabb rezgésszámot is eredményez. Amikor megesszük a húst, tovább rontunk a helyzeten.

A húsnak már eleve alacsonyabb rezgésszáma van, mint a napfényben érlelt növénynek. Amikor szervezetünket állati húsból építjük fel, az energiaátalakítás révén még jobban lecsökkentjük a rezgésszámot. (Megjegyzem, természetesen nem a testet alkotó alapanyagok, mint a szén, a kalcium stb. rezgésszáma, hanem a szerkezeti felépítésből adódó rezgésszám az, ami csökken, pl. szövetek, csont- és izomszerkezetek rezgésszáma.) A következmények szinte magától értetődőek. Fizikai testünk rezgésszáma csökken, aminek következtében kevésbé leszünk alkalmasak arra, hogy a magasabb világokból érkező információt érzékeljük, vagy felfogjuk. Nem az adóállomással van baj, hanem a vevővel. Mi vagyunk azok, akik a testünk és az agyunk érzékenységét fokozatosan tompítjuk.
- Ezért van az, hogy a gyermekek sokszor érzékenyebbek, és olyat is látnak, amit mi felnőttek nem?
- A gyermeknek a teste még nincs annyira tele mérgekkel. A húsevés, de különösen annak a fajta húsnak a fogyasztása, amit ma nagyipari módon állítanak elő, azzal jár, hogy szervezetünkbe bevisszük mindazt a mérget, (növekedési hormonokat, és antibiotikumokat) amivel az állatokat beoltják, hogy gyorsabb legyen a növekedés, és kevesebb a betegség. De ez még csak hagyján! Van egy ennél sokkal komolyabb gond: amikor az állatokat levágják, többet vágnak le egyszerre. Az állatok állandó telepatikus kapcsolatban állnak egymással, és kivétel nélkül mindenik tudatában van a készülődő szörnyűségnek.

Üvöltenek is szerencsétlenek, ahogy csak bírnak, pedig nem látják, hogy mi történik.
De tudják.

Így testüket átitatja a rémület és a félelem alacsony asztrális rezgése, és ezek a rezgések jó ideig a levágott állat húsához kapcsolódnak. És mi ezt, úgy, ahogy van, megesszük, és fogalmunk sincs arról, hogy ezzel együtt a félelem és a rettegés hullámhosszát is elfogyasztottuk... Ez aztán az emberben ellenőrizetlen és ellenőrizhetetlen - állati - félelemhez, érzésekhez és gondolatokhoz vezet, ami könnyen megnyilvánulhat lappangó félelemérzetben, alattomos viselkedésben vagy erőszakos cselekedetekben. A fizikai testet alkotó anyag állandóan cserélődik. Az új építőelemek az elfogyasztott táplálékból készülnek. A napfény által érlelt növényi eledel könnyebbé, lazább szerkezetűvé teszi a testet, ami így a szubtilis információk érzékelésére is alkalmasabbá válik."

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


2012. március 29., csütörtök

Kókuszgolyó


Tegnap barátaink voltak nálunk és számunkra készítettem ezt a nagyon egyszerű finomságot. Összetevőkben sem kell hozzá sok minden, gazdaságos, hipp-hopp elkészül, egészséges, és nagyon finom, édes. Kell ennél több?

3 db érett banánból, egy csomag kókuszőrleményből, és 3-4 evőkanál áztatott mazsolából, és frissen facsart citromlevéből készítettem. A kókuszt megdaráltam finom szemcsésre, és összekevertem minden hozzávalót. Kevés sztíviát adtam még hozzá, de alapvetően a mazsola és leve, és a banán nagyon édes. Gombócokat formáztam, és meghempergettem kókuszőrleménybe. Hűtőbe tettem és másnap reggelre még finomabb lett! Húsvétra tökéletes kínáló sütemény.

Egy tálcányi süti készült, mondanom sem kell, hamar elfogyott……

Örülök, mikor meglephetem a barátaimat ilyen finomságokkal.

Plusz információ:

A banán minél érettebb, annál jobb, mert a táplálékenzim elkezdte működését, így gyomrunknak még könnyebb munkája lesz.

A mazsolát, és minden más aszalványt azért érdemes beáztatni, mert bár természetes a cukortartalma, de magas, és van aki érzékeny is a túl édes aszalványokra, (fog, fogíny érzékenység, vagy émelygés) ezenkívül a levével még külön édesíthetünk is. Így duplán jól járunk.

Sztíviával is és aszalványokkal is tökéletesen lehet édesíteni, fogyaszthatják cukorbetegek, fogyókúrázók, diétázók, vegánok. Ezek a legtermészetesebb növényi édesítők. Mézet már nagyon nem is használok, igyekszem minél természetesebben, önmagában fogyasztani mindent. (Ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne, csak csínján kell vele bánni, mert nagyon magas a cukortartalma., még ha természetes is.) Elsőre a sztívia drágábbnak tűnik, 3000 Ft egy kis üveg, biomazsola 900 Ft/0.5 kg, míg a méz 1 kg, 1200 Ft, de tapasztalatom szerint tovább elég, hiszen a sztíviából, vagy aszalványokból, jóval kevesebb kell, ezenkívül ezeket szinte bárki fogyaszthatja. Sőt a sztívia kifejezetten cukorbetegeknek is ajánlatos, mert beállítja a hasnyálmirigy működését, hosszabb távon. De ha valaki ilyen problémáktól szenved, akkor érdemes az élő nyers táplálkozásra rátérnie. Hiszen a cukorbetegség a hasnyálmirigy problémákból, a nem megfelelő működésből ered, (nyílván van erre orvosi kifejezés is, most a lehető legegyszerűbben szeretném átadni az információt) és a lényeg, hogy az emésztőrendszerünket kell helyrehozni, ahhoz, hogy újra erős, és egészséges testet kapjunk.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


2012. március 28., szerda

Medvehagyma pesto


A medvehagyma ledarálva, turmixgépben, extra szűz olívaolajjal és kevés sóval összekeverve, ez a pesto. Üvegekben így tovább eláll, míg fagyasztva értékét veszti. Salátához, rakott ételekhez, vagy csak úgy önmagában nagyon finom.

Nálunk nagy sikert aratott, hamar elfogyott, így azt a képet teszem közzé, amin a vad saláták is szerepeltek már. Tejföllel kicsit összekevertem, és nekem úgy még jobban ízlett.


Másold ki a cikk pontos URL-ét (elérhetőségét) és oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Oszd meg a Facebookon


2012. március 23., péntek

Kyriakos C. Markides: A Ciprusi Mágus


Gyógyítás kézrátétellel? Távolbalátás? Testelhagyás? Levitáció? Kik azok az igazság keresői? És kicsoda a Ciprusi Mágus?

Lenyűgöző könyv, a gyógyításról, olyan betegségekből gyógyultak ki emberek, amelyet nem tudtak meggyógyítani az orvosok. Részletes leírást kaphatunk a Logoszról, a világ működéséről, a betegségek kialakulásáról, a karmáról, és más világokról. Felfedi előttünk az igazság keresők küldetését, mert valóban ők, értünk, a világért, és emberekért vannak.

A Ciprusi Mágus beszél Jézusról, Judásról, valójában kik voltak ők. Betekintést enged munkájába, és nagyon különös dologról is említést tesz.

Ha valaki keresi a gyógyulásának útját, vagy a világ dolgait, az igazságot, akkor mindenképpen olvassa el a Ciprusi Mágust.

Részletek a könyvből:

„Sok orvoshoz elmentünk, mindenféle diétát és kenőcsöt kipróbáltunk, minden vizsgálatot elvégeztettünk. Semmi. Míg csak egy barátunk el nem vitt Daszkaloszhoz. Mihelyt ránézett a fiamra, azt mondta, nincs semmi baja, csak allergiás a tejre, és az édességekre.”

„Meggyógyult asszonyom!- mondta a nőnek teljes magabiztossággal. – Forduljon meg és keljen fel az ágyból! Tökéletesen rendben van. A gerince egyenes és minden csigolyája a helyén van. Az összes jelenlévő elképedésére a beteg felkelt ágyából, és minden segítség és fájdalom nélkül járni kezdett. Arca boldog izgalomtól ragyogott.”

„- Folyamatosan elbontottam és újraalkottam a szövetek anyagát, sejtről sejtre, míg végül létre nem hoztam egy teljesen új kezet. Majd leszedtem róla a gyolcskendőt, és megmutattam kezem Theofanisznak. Tökéletesen meggyógyult. Theofanisz sírva fakadt, letérdelt és megcsókolta a karom. A következő reggel jött az orvos. Kezemre nézett és megrázta fejét: „- Már megint megcsinálta!” – mondta, és értetlenül nézett rám. A kezemet nem amputálták.”

„…..a durva anyagi test nem képes önmagát fenntartani éterikus mása nélkül. Így a halál az étertest szétesését és az anyagi testtől való elszakadását jelenti. Általában negyven nap alatt oszlik szét az elhalálozott személy éterteste. Vallási gyakorlatunkban emiatt égetünk negyven napon át gyertyát a halottnak. A tűz meggyorsítja az étertest feloszlását.”

„Az Igazság Keresői lassan s türelmesen mind megtanulják az utat múltjuk felé. Eleinte ösztönösen érzitek múltbéli inkarnációtokat, míg a teljes emlékezés helyre nem áll. Az emlékek azonnal megérkeznek, mihelyt a jelen személyiség jobban ráhangolódik az állandó személyiségre.”

„A fehér palást se nem jutalom, se nem kitüntetés. Ez súlyos kereszt. Ígéret, mely arra kötelez, hogy embertársaidnak mindig szolgálatára leszel. Itt lévő testvéreid egyetértenek abban, hogy rászolgáltál a fehér palástra. A fehér palást azt jelképezi, hogy lelkedet mindig hófehéren kell tartanod. Életedben a szeretetnek kell uralkodnia. Ne gyűlölj senkit, azokat sem, akik ártalmadra vannak. légy szilárd, ha szükséges, de tedd ezt szeretettel, mindig észben tartva felebarátaid javát.”

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


2012. március 20., kedd

A bodza


Következzék, másik kedvencem a bodza : )

A boszorkányok is : ) és a falusiak ma is, a földi bodzát használják a házuk védelmére és az átkok ellen.

Nagyon jó méregtelenítő, vértisztító, lázas influenzás fertőzések, felső légúti gyulladások, húgyúti megfázások és váladék lerakódás esetén is. Természetesen a bodza csodás hatásának kibontakozásához is 3-4 liter folyadék kell naponta!

Tökéletes, szellemi és lelki kimerültségre, idegi eredetű szív és keringési panaszokra.

Mivel gyakran járnak hozzám az emberek, különböző gerinc és egyéb fájdalmakkal, rendszeresen ajánlom: ödémára, ideggyulladásra (arc, csípő- derékízület, gerincoszlop, isiász) lumbágóra, ízületi és izomreumára, égési sebekre.

Nagyon jó, asztmára és tüdőgyulladásra is.

A virágát teának, szörpnek, a bogyóját lekvárnak, a levelét pedig pakolásnak, fájdalomcsillapítónak készítem el. Ha lehet, egyszerre ajánlom a hármat. Gyorsabban hat, ha kívül-belül használjuk egyszerre.

Virágzáskor nagyon sokat leszárítok teának télire, a maradékból pedig, szörpöt, szirupot szoktam készíteni. Levelét csak akkor szedem le szárítani, ha már a virágok elnyíltak. Csodás fájdalomcsillapító pakolást lehet készíteni belőle, még aranyérre is jó.

Érdekességként említem, hogy a bodza tea használható fülfájásra is. Egy két csepp a fülbe alkalmanként, a többit pedig igyuk meg : )

Fontos: a virágját forró vízzel leöntjük, 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük és úgy fogyasszuk.(ha jól esik, ízesíthetjük)

A leveleket forraljuk, majd ha felforrt 10-15 percig állni hagyjuk, utána leszűrjük. Amikor kézzel már meg tudjuk fogni, pépesítjük és felkenjük a fájó testrészre. Akár egész éjszakára is magunkon hagyhatjuk (fóliával, vagy műanyaggal körbe tekerjük és ruhával átkötjük) 30 percig mindenképpen legyen a fájó testrészen.

A vizét, ha kihűlt öntsük rá a virágainkra, hálásak lesznek érte !

Manita

www.nevedbenasorsod.hu


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!



2012. március 19., hétfő

A 2 legismertebb gyógynövény


A 2 legismertebb gyógynövény, amikről igazából fogalmunk sincs… : )

Mátyás Anita a „KerekEgészEmber” és a „Nevedben a Sorsod” weboldalak szerkesztője, találkozhattatok vele a Nők hetében is, most ő fog bennünket elkalauzolni a gyógynövények csodálatos gyógyító világába.

Rengeteg gyógynövényt ismerünk…mégis, mikor betérünk egy Herbáriába, vagy kezünkbe kerül egy új könyv… elcsodálkozunk: nahát, ez erre is jó?

Apai nagyapám és az egyik nagybátyám, nagyon korán megtanították velünk gyerekekkel az alapvető gyógynövényeket, szedésüket, szárításukat…és hogy miből milyen bajra készíthetünk teát, kenőcsöt, esetleg gyógybort : ) Különleges kezelési módokat tanultunk, emberre és állatra is.
Mikor már dolgozó nő voltam, elég sok idevágó könyvet vettem magamnak. Érdekességként megemlítem, hogy az arányok könyvenként változnak és elég sokban különböznek az összetevők. De ez így van jól. Mindenki a saját bevált receptjét örökíti meg az utókornak.

Nagyapám öröksége-tudása arra épült, hogy az ember, a következők összessége: a hely (ahol lakik) a környezet (akikkel kapcsolatban van), az étel amit megeszik, a víz amit megiszik, a salakanyag amit kiürít, a munka amit elvégez (régen, ez volt a mozgás), a család (akik szeretik), a templom, ahol a lelke töltekezhet és meggyónhat.

Igazából ezen összetevők függvényében állította össze a kis gyógyszeres csomagjait.
Ha jól belegondolsz, akkor ő már az Embert kezelte, nem a betegséget : ) Mert mondjuk egy hasmenéses betegnek nem azt mondta, hogy forrázz le 2 kanál kamillát 3 dl vízzel, és 10 perc múlva idd meg…hanem…
Megkérdezte, mennyit dolgozik, hol él, mit eszik, iszik, hányszor ürít, vannak e szerettei, volt-e gyónni (vagyis megbocsátott e önmagának és másoknak)…stb…és csak utána döntötte el, hogy 2 kanál vagy egy kanál kamilla legyen, esetleg legyen hozzá valami más is…

Mivel mindenki a saját maga legjobb gyógyítója, ezért nem árt próbálkozni az önmagunk számára a legjobban elfogadható-és ezáltal, a legjobban ható „dózissal”és ízesítéssel.

Vannak bizonyos „rossz érzéseink”, amik figyelmeztetnek, esetleg megerősítenek valamiben.
Én például, hiába tudom, hogy a csalán mennyire egészséges, ha rossz érzéssel tölt el, hogy le kell nyelnem. Ezért mézzel iszom. Te is próbáld ki nyugodtan azt az ízesítést, amit még elfogadhatónak, egészségjavítónak gondolsz, (érzel) ha nem szereted a natúr teák ízét.

Mert a gyógyulás egy érzelemmel töltött érzés !

Hiába ír a legújabb, legjobban elismert gyógynövénykönyv is egy bizonyos adagnyi mennyiséget, ha ez téged undorral tölt el. Nem fog használni !
Ezért kell kipróbálni mindenkinek a saját maga kreálta összetevőket és mennyiségeket. Persze ehhez azért kell némi ismeretanyag, hogy tudd, mit mivel szoktak keverni és ízesíteni. Ezek a sorok azokra a szerencsés emberekre nem vonatkoznak, akik szeretik és élvezettel szürcsölik az ízesítetlen teákat : ) …és persze azokra sem vonatkozik, akik már kapcsolatba kerültek a belső középpontjukkal és megbeszélték „vele”, hogy számukra mi a hatásos : )

A legfontosabb gyógynövény a csalán - akár hiszed, akár nem : )



A mai rohanó világunkban, az emberek 60 %–a nem iszik elég folyadékot, ezért a veséje és mája nem méregtelenít rendesen. Ezek a méreganyagok, csak keringenek a szervezetben körbe-körbe, mert a test nem meri elengedni a vizet, mert fél a kiszáradástól. Ezért ez a mérgezett folyadék megy újra át a vesén és a májon is (nem beszélve a vérről, a szívről és a többi fontos szervről köztük a bőrről)

A csalán, vértisztító, méregtelenítő - segíti a máj az epe a vese felhalmozott mérgeinek ürülését, regenerálódását.
Jó még, allergia, bőrbetegségek, reuma, köszvény és például korpásodás ellen is. Hashajtó, vércukorszint csökkentő.
Tartalmaz Vasat, B, C, K és U vitamint (sejtregeneráló) !!

Április és szeptember közt gyűjtöm a levelét. Kiszárítás után, vászon zacskókba, vagy 2 nagy párnahuzatba rakom. Tavaszig, az egész családnak elég : )
Por alakban, bármilyen salátára, ételre rá lehet szórni ( a többi íz teljesen elnyomja…úgyhogy nagyon hatásos)
Kiváló arcápoló pakolás készül belőle.(tudod, az U vitamin miatt )

Ne feledd: ha méregtelenítesz, akkor legalább 4 liter folyadékot meg kell innod naponta!
A csalánt, bármire fogyasztod is, kötelező a 3-4 liter folyadék hozzá !!
E nélkül bele se kezdj!!!

Úgy mondom, mint egy gyereknek…figyelj ! Ha eleve keveset iszol, és elkezdesz méregtelenítő gyógynövényt fogyasztani, akkor: a szervezetedben lévő salakanyagok jobban kioldódnak. Viszont mivel, plusz folyadékot nem viszel be a szervezetbe, ezért a benned lévő folyadék még mérgezettebb lesz, amit a méregtelenítéssel foglalkozó szerveid egyre nehezebben szűrnek meg. Aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy hánysz, megy a hasad, ragyás a bőröd, mert minden más szerved megpróbálja kidobni a méreganyagokat a testedből.
Ezért kell inni !! A víz segít, hogy a salakanyagok az egész testből kiürüljenek, a maguk természetes módján.

Kedvenc receptem: csalánméz : )

Végy egy üveg mézet. Válassz hozzá egy 2x akkora üres üveget. Töltsd meg, frissen szedett, megmosott, felaprított csalánnal.
A mézet lassú tűzön kezd el felmelegíteni…kevergesd, az első buggyanásokig. Majd öntsd le vele a csalánt. Az üveg alá rakj egy kést, hogy nehogy elpattanjon a forró méztől.
Nyomd le a csalánt a méz szintje alá, rakj rá egy gondosan elmosott szép követ…és tekerd le jó erősen. Én a tetőbe szoktam csöppenteni 2 csepp grapefruit mag cseppet (a tartósítást ezzel oldom meg, minden befőttnél, lecsónál, szörpnél, és gyógynövényből készült krémeknél, szirupoknál stb…)

Ha kertészkedsz, tudnod kell, hogy a csalánlé, az egyik legjobb permetszer és trágya a növényeidnek. Jó, tetvek és hangyák ellen a fákra bokrokra permetezve. Áztass be egy nagy bödönbe vagy hordóba annyi feldarabolt csalánt amennyi belefér. 2-3 hét múlva permetezhetsz vele, vagy a levélzúzalékot ráteheted akár a zöldségeid vagy a cserepes növényeid földjére. Hidd el hálásak lesznek : )

Holnap egy másik ismert gyógynövényről számol be nekünk Mátyás Anita, tartsatok velünk!


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!



"Minden igazság három stádiumon megy keresztül: Először kinevetik,
Majd erőteljesen ellenzik,
Végül pedig mint maguktól értetődő dolgokat fogadják el őket. "


A. Schopenhauer


Nézd meg a Bemutatkozó videómat és az Ajándékaidat!

Hírlevél feliratkozás és Webáruház regisztráció előtt kérlek, kattints IDE!