Oldalak

2016. november 24., csütörtök

Raffaelló


(25 kis golyó formálható ebből a mennyiségből.)

Összetevők:

1 csésze kókusz
0,5 csésze kókusz a díszítéshez
kókuszolaj vagy pálmazsír
Édesítő (sztívia, agavé szirup, szirupok)
13 szem beáztatott mandula

Az 1 csésze kókuszt kávédarálón ledaráljuk és összekeverjük kókuszolajjal és az édesítővel. Kis gombócokat formázunk és beletöltjük a mandula felét. Ez után meghempergetjük kókuszban (0,5 csésze, amit félre raktunk) és lehűtjük.

Tipp:

Arra figyeljünk, hogy a hűtőben megdermed a kókuszolaj, így óvatosan rakjuk hozzá. Érdemes kicsit fellangyítani (nem felforrósítani) a nap vagy a radiátor tökéletesen megteszi. A kezünk melege is felmelegíti, miközben gyurmázzuk a golyót.

Kókuszolajból a hidegen sajtoltat válaszuk!

A mandula elég nagy, én ketté szoktam vágni, de készíthetünk óriás Raffaellót is! (Akkor 25 mandulával kell számolni!).

A manduláról érdemes leszedni a barna héját, finomabb, de ha rajta marad az se baj. Áztatás és szárítás után viszonylag könnyebben lejön.

Ne felejtsük a magokat beáztatni és kiszárítani!

További receptek: Szaffina fűszerkonyhájában:

A vegán Raffelló a „Karácsonyi Ajándék Ötletek” című ingyenes könyvünkben is megtalálható! Ha szeretnél további receptet itt kérheted a letölthető könyvet a blogunkon!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése