Oldalak

2016. október 13., csütörtök

Élő Szilva leves


Őszi finomság, nyersen egészségesen elkészítve. Fogyni vágyók, kisbabák, gyermekek kedvence is lehet. Készíthetjük vízzel, vagy tejjel is (zab, szója, vagy rizs tejjel). A kimagozott átmosott szilvát leturmixoljuk annyi zabtejben amennyi ellepi, ekkor krémes leveset kapunk, illetve tehetünk hozzá több zabtejet, ha hígabbra kívánjuk készíteni. Fahéjjal fűszerezhetjük. Édesíteni sztíviával, juhar vagy szilvasziruppal lehet.

Egészségre gyakorolt hatása:

A szilva tartalmaz A, B1, B2, C –vitamint, flavonoidokat, káliumot, kálciumot, foszfort, magnéziumot, cinket. Magas rosttartalmú, héjában található cellulóz segíti a belek mozgását, így székrekedésre, vagy akár fogyókúrára, böjtölésre kiváló tisztító gyümölcs. Étvágyjavító, vizelethajtó, salaktalanító. Erősíti az immunrendszert, védi a szívet. 

A fahéj emésztésserkentő, étvágyjavító, gyomorerősítő fűszer, nagyon jól illik az édes ízekhez.

Sztívia egy dél-amerikai gyógynövényből kinyert szirup. A, C, vitamin, cink, rutin, magnézium, vas található benne. Szabályozza a vércukor szintet, ezzel segíti a máj, és a lép működését. gátolja a vírusok, gombák, fertőzések szaporodását.

A juharszirupot az indiánok fedezték fel a juharfa fájából nyerték az édes levét. P, B5, B2, B1, B6, A vitamint, és nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, kálciumot, vasat.


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése