Oldalak

2016. július 26., kedd

Uborka saláta



Hozzávalók:

uborka, fokhagyma, Himalája só

Vékonyan felkarikázzuk az uborkát, és aprított fokhagymával, tengeri sóval összekeverjük.

Pár órát állni hagyjuk a hűtőben, hagyjuk kicsit összeérni. Tálalásnál leönthetjük, vagy össze is keverhetjük magtejföllel.

Elkészíthetjük úgy is, hogy csak önmagában uborkasaláta és kevés színtelen sztíviával édesítjük meg.

Tipp:

A salátát készítsük el többféle uborkából! Színét variálhatjuk úgy, hogy a fele mennyiségnek levágjuk vékonyan a héját, (ezt felhasználhatjuk zöld lének, semmit nem dobunk ki!) a másik felének pedig nem. Világos és sötétzöld színeket kapunk.

Kaporral is ízesíthetjük.

Gyerekeknek még viccesebb lehet, ha hullámos reszelőn vágjuk az uborkát, így fodros lesz.

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése