Oldalak

2017. április 15., szombat

Vegán ”tojás”: az avokádó :)


Húsvét ünnepén a termékenységet, újjászületést, a lélek örökkévalóságát, a tavaszt, a virágzásokat, a természet újraéledését éljük és ünnepeljük meg! Vegán tojásunk az avokádó, formája is a tojáséra emlékeztet, a belsejében lévő óriás golyó alakú mag pedig a termékenységre. Emlékeztet minket a magok elültetésére, a dolgok átalakulására, a természet bevirágzására. Az avokádó női gyümölcs, nem véletlen használhatjuk ételként és jelképként Gaia Föld anya ébredezésénél, újjászületésénél. Az avokádó, elősegíti a méh, és a méhnyak működését. Alakjában hasonlít is ezekre a szervekre. Kutatások azt mutatják, ha egy nő hetente elfogyaszt egy avokádót, az segíti a hormonháztartást, megakadályozza babáknál az alacsony születési súlyt és a méhnyak – rákot. Az avokádónál kilenc hónapig tart még az avokádó virágjából érett gyümölcs lesz, akárcsak a női megtermékenyítés utáni kihordási időszak.

Avokádó csökkenti a koleszterin szintet és jótékony hatást fejt ki az érrendszere, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Külsőleg táplálja a száraz bőrt. Serkenti a melatonin termelését (alváshormon) a benne található B vitaminjainak köszönhetően. Tartalmazz A, B1, B2, C, és E vitamint.

Avokádó kitűnő tojás helyettesítő étel a vegán konyhában. Nyersen fogyasszuk, éretten. Krémes állaga van, zöld színe, íze naturális, ezért jól alkalmazható sós és édes finomságokhoz. Enyhén megsózva (Himalája vagy parajdi sóval) valóban tojásra emlékeztető íze van. Készíthetünk belőle avokádókrémet, amit rákenhetünk krékerekre, vagy saláta levelekbe göngyölhetünk, vagy tavaszias rakott brokkolit, vagy mennyei finom csokoládé pudingot.




Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése