Oldalak

2016. március 8., kedd

Elengedés


Elengedés

„Megtanulni élni nem más, mint tanulni elengedni.”

Buddha

Az elengedés szót hallva sok minden eszünkbe jut – elengedni tárgyakat, személyeket, hiedelmeket, régi mintákat, sérelmeket, emlékeket.

Munkám során sokszor hallom ezt a kérdést, főleg nő társaimtól:

-Hogyan engedjem el? Hogyan kell elengedni azt a rengeteg bántást, fájdalmat, amit átéltem? Próbálom, próbálom…. de ez olyan nehéz…

A Természet egyszerűen megtanítja ezt nekünk, megmutatja a „hogyant”:

„Az elengedés olyan, mint amikor az alma leesik a fáról. „Elengedődik”. Így természetes ez. A fa nem mondja az almának, hogy elengedlek, s az alma sem küzd a leválásért, hogy esélye legyen a benne lévő magnak majd fává lennie. Egyszerűen magától megtörténik, mindenféle erőlködés nélkül.”

Láthatjuk, nincs szükség erőre, erőlködésre ahhoz, hogy elengedjünk valamit. 

Csak hajlandóságra, hogy ránézzünk ennek a lépésnek a szükségességére.


Életünk során tudatlanságból sok gyötrelmet és nyugtalanságot okozunk magunknak.

Betegségeink, problémáink alapja a felhalmozott negatív érzés-, hozzáállás- és hiedelemtömeg. Ettől a felgyülemlett nyomástól érezzük sokszor rosszul magunkat. Több ezer évvel ezelőtt a kínaiak már felismerték, hogy az elfojtott érzelmeink energetikai blokkokat okoznak és hosszútávon megbetegítik a szervezetet.

Gyermekkorunk nehéz helyzeteiben talán senki nem mutathatta meg nekünk, hogyan ölelhetjük magunkhoz az életet fájdalmaink idején is. Túlélésünk érdekében megtanultuk hát, hogyan zárjuk el énünk bizonyos részeit, hogyan tartsuk vissza a lélegzetünket és hogyan feszítsük meg a testünket. Minden egyes alkalommal, amikor megfeszítettük, összébb húztuk a testünket, ezzel énünk egy újabb részét zártuk el, rejtettük el. De hiába, mert ezek az érzések, továbbra is hatást gyakoroltak/gyakorolnak az életünkre.

Tedd fel a kérdést magadnak:
-Van valami, ami elfedi folyamatosan a boldogságomat?
-Van bennem valami, amit el kellett volna mondanom, de nem tettem meg?
-Van valami, amit nem tettem meg, amit csak halogatok, halogatok...

Az elengedés rendkívül egyszerű és természetes belső kioldódási folyamat.

Olyan, mintha hirtelen megszűnne egy belső nyomás. Ezt a megkönnyebbülést egy könnyűség érzés, boldogság és szabadság érzet kíséri.


A megbocsátás útján gyógyulni, továbblépni

Hosszú évek óta a reiki, a belső utazás, a sorsfordító megbocsátás gyengéd, szelíd, együttérző lépéseivel segítem a hozzám fordulókat az elengedési folyamataik megtételében. A sérelmekre, érzelmekre való őszinte ránézés, a megértés, az elfogadás elvezet bennünket a megbocsátás gyönyörű, felszabadító lépéséhez. Az elengedés így már önmagától történik meg. Érezzük, hogy elengedődik… elengedődött.

20-25 éve használva e módszereket azt tapasztalom, hogy hatásosak a múlt gyógyítására, gyógyításában. A múlt nehézségeihez, a traumákhoz egy más hozzáállással tudunk fordulni e belső munkák után. Egy újszerű összefüggésben látjuk a történteket. Így felfedezhetjük a bennük rejlő ajándékukat. 

Felszabadító rájönnünk, hogy a boldogságunk nem függ senkitől és semmitől. Minden pszichés stressz a megértés hiányából fakad. 

Hatása az egészségünkre

Az a tapasztalatom, hogy az elfojtott érzelmek újraélése, megélése, átélése és így az elenged(őd)ése jótékony hatással van az egészségünkre. Enyhülnek a tünetek, gyógyulnak vagy megszűnnek a testi betegségek. Nagyobb életerő és jobb közérzet tapasztalható utána. A szervek állapota, a testi funkciók az egészséges működés irányába mozdulnak el. Gyógyulnak az emberi kapcsolatok, a pozitív érzések erősebbé válnak.

Üzenetem NŐ társaimnak:

Engedjük, hogy az élet eljöjjön hozzánk. Hagyjuk, hogy minden pillanatban megmutathassa új arcát. Ne befolyásoljanak a múlt történései. Éljük a saját életünket – most. Hagyjuk, hogy valami új történjen velünk minden percben!

„Az elengedés természetes képesség. 

Nem valami új vagy tőlünk távol álló dolog. Nem egy ezoterikus tanítás, valaki más elképzelése vagy hitrendszere. Csupán a saját belső természetünk alkalmazása, hogy szabadabbak és boldogabbak legyünk.”

D. R. Hawkins

Mi tartott vissza eddig, hogy így élj?

Vágjunk bele és gyakoroljuk az elengedést!

Kívánom a Szaffina Fűszerkonyha minden olvasójának, hogy az elengedés alkalmazása hozzon az életükbe még több örömöt és békét! Legyenek így időtlenül boldogok és elégedettek!


Kálazi Ági

tradicionális reiki mester, tanár

tel.szám: 06-30/2163-684

email: kalaziagi@gmail.com

www.kalaziagi-reiki.hu

www.reiki.org


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése