Oldalak

2014. március 9., vasárnap

Tisztítás várandósság előtt


„Családtervezés esetében rendkívül fontos mindkét leendő szülőnél a szervezet megtisztítása. A cél az, hogy a születendő gyermek ajándékba, egészséges genetikai állományt kapjon, és hogy az anyuka a kisbabát tiszta környezetben hordja ki, illetve hozza világra. Az anya méhe a magzat első és egyben létfontosságú lakóhelye. Ha a leendő anya teste hulladéktól és méreganyagoktól szennyezett, a terhesség ideje alatt a szervezete gyakran igyekszik megszabadulni a felgyülemlett méreganyagoktól hányással, de a magzat elvetésével is. Így tudatlanul, a magzatnak nem csak az immunrendszerét gyengíthetjük, melynek következményei gyakran csak évek múltán jelentkeznek, de előidézhetünk különböző veleszületett rendellenességeket is. Ezért roppant fontos, hogy a testet még a fogantatás előtt toxinok túlzott mennyisége nélkül tartsuk. Azoknál az anyukáknál, akik a terhesség előtt nem így tettek, a terhesség ideje alatt Chlollera pyrenoidosa használata nem javasolt. Ellenkezőleg, azoknál az anyukáknál, akik gondoltak gyermekük egészségére, és még a fogantatás előtt megszabadították testüket a toxinoktól és a hulladékoktól a chlorella használata kedvező. A dioxinok hatásával foglalkozó legújabb japán tanulmány azt bizonyította, hogy a chlorella használata a terhesség ideje alatt messzemenően hasznos minden, e bolygó élő gyermek, férfi és nő egészsége szempontjából.

Vészjelző bizonyítékok az újszülöttek testének leterheléséről:

A „Test terhelése szennyezés az újszülötteknél” című tanulmány, melyet 2005-ben közölt egy egyesült - államokbeli Environmentális Munkacsoport (www.evg.org) aprólékosan kimutatja az ipari, kémia anyagok szintjét tíz újszülött köldökzsinór vérében. A mintákat véletlenszerűen a Vöröskereszt vette le az egész Egyesült Államok területén levő kórházakban. Minden mintában 413 erősen mérgező, kémiai anyag jelenlétét vizsgálták. Az eredmény sokkolló volt, a mintákban ezekből az anyagokból 287-et találtak! Ezekből 180-nál ismert, hogy rákot okozhatnak embereknél és állatoknál, 217 toxikus az agyra és idegrendszerre, és 208 veleszületett rendellenességeket okozhat. A kutatók 7 dioxin / furán formát, 21 klórozott peszticidet, valamint 147 különböző PCB formát (poliklórozott bifenileket) találtak. Kiderült, hogy sok közülük környezetünkben nagyon elterjedt, és annyira ellenáll a lebontásnak, hogy olyan gondot jelent, mellyel még sok, következő generációnak is meg kell majd küzdenie. 

A toxinok többsége az általunk fogyasztott hús és hal zsírszövetében gyülemlik fel. Azonban jelen vannak a tejtermékekben, valamint bizonyos zöldségekben is. Ezért is jelentős a japán kutatók legújabb munkája 2005 júliúsából, melyet joggal nevezhetünk áttörésnek a kutatásban. Ebben azt bizonyították, hogy a Chlorella pyrenoidosa nagymértékben képes csökkenteni a halálos mérgek, dioxinok, furánok, és PCB (poliklórozott bifenilek) átvitelét az anyáról a magzatra. Sőt az derült ki, hogy azoknál a nőknél, akik a Chlorella pyrenoidosát a várandósság egész ideje alatt használták jelentősen alacsonyabb volt ezeknek a mérgeknek a koncentrációja az anyatejben is. A dioxinok és a hozzájuk hasonló kémiai anyagok, melyket furánokként ismerünk, extrém módon tartós, nehezen lebontható környezettszennyezők. Sok olyan ipari folyamat melléktermékeként keletkeznek, melyeknél klórozás történik, beleértve a papíripart és a PVC termékek gyártását is. Azonban ezek a mérgek nem csak a gyártás folyamán keletkeznek, hanem felszabadulnak ezen anyagok égetésésnél is. Szervezetünkbe minden lélegzetvétellel, minden korty vízzel, vagy étellel kerülnek be. A roszabb az, hogy ezek a mérgek a terhesség alatt az anyáról gyermekére is átvihetők. Még nemrég a tudosók azt hitték, hogy méhlepény megvédi a köldökzsinórban levő vért és a fejlődő magzatot a környezetünkből származó kémiai anyagok és szennyeződések nagy részétől. Ma már azonban tudjuk, hogy a néhány hetes kritikus időszakban, mikor a szervek, erek, membránok és rendszerek az egyes sejtekből a végső formába szövődnek össze, a köldökzsinór nem csak az élet építőelemeit hozza, de kémiai anyagok, szennyeződés és peszticid állandó folyamát is. Ezek könnyedén átjutnak a méhlepényen, s velük együtt a kávé és cigaretta maradványai is. Továbbá azzal, hogy jelenlétüket az anyatejben is bizonyították, a szoptatás által a gyermek szervezetébe már csecsemőkorban bejuthatnak.

Japán egyesült – államokbeli kutatások cáfolhatatlanul bizonyítják, hogy a Chlollera pyrenoidosa napi használata annak az egyik legegyszerűbb útja, hogy hogyan védjük meg magunkat az egészségünket károsító tartós, szerves, toxikus szennyezők hatásától. Az egészség komplett tervét a bél megfiatalítása által a Spirulina egyidejű használatával érhetjük el. A Spirulina alga olyan, mint egy „anyagcsere - aktiváló” mely közvetlenül a test szöveteire hat a sejtek szintjén. Támogatja a nyálkaképző anyagok égetésére irányuló fokozott tevékenységet. Roppant energizáló, általánosan a legjobb az összes ginseng, méhpollen és B-vitamin közül. Ez egy agresszívan tisztító kékeszöld mikroalga, mely kimossa a toxinokat a szövetekből a nyirokba. A Chlorella a bél egészséges működésének beállításával növeli az ellenálló képességet. Két összetevő normalizálja a hasznos bélflórát, és segít a belet tisztán tartani: a klorofill fertőtlenítőként és természetes antibiotikumként hat, a chlorellin specifikusan kórokozó mikróorganizmusok növekedését lassítja. A sporopollenint tartalmazó cellulóz sejtfal egyedülálló. Visszafordíthatatlanul leköti a méreganyagokat, melyek így természetes úton távoznak a testből. Összességében leszögezhetjük, hogy a Chlollera pyrenoidosa újra beindítja a bél rendszeres működést azzal, hogy normalizálja a hasznos mikrobális flórát, segít a bél méregtelenítésében, és serkenti a sérült bélszövet javítását. Ez lehetővé teszi a természetes védekező rendszer egészének, ezen belül az immunrendszer újraépülését és megfiatalodását.”

Katarína Horaková, részlet: „A szervezet méregtelenítése” c. könyvből. 


Lényeges, hogy a férfiak is kezdjék el tisztítani a testüket, még a nemzés előtt, hiszen ők szolgáltatják a magot. A férfiaknak ezért nagy a felelősségük, de a nőknek is, mikor anyává válnak. A nők, pedig mint befogadók, egy kis élet fogantatását előkészítő testként, tisztítsák meg önmagukat. Mind fogantatás előtt, mind a babaváráskor, mind pedig szoptatáskor és természetesen utána is, már a gyermekkel együtt éljenek tisztább, egészségesebb életet. Figyeljenek oda arra, hogy az asztalra lehetőleg tiszta, piaci áru kerüljön, kerüljük a hibrid, vagy a túl sok feldolgozott ételeket. A zöldségeket, gyümölcsöket mindig alaposan mossuk meg, és lehetőleg minél egyszerűbben készítsük el az ételeket. A legtermészetesebb módon, nyersen tálalva. A szoptatás ideje alatt is fokozottan figyeljünk testünk tisztán tartására, hiszen az anyatejjel egyidejűleg bejutnak azok az anyagok is, ami nem feltétlen kívánatos a gyermek számára. A vegyi anyagokat, a cigaretta füstöt, vagy drogokat, füstös helyeket kerüljük. A fogantatásra felkészülő anyának érdemes már 6 hónappal a tervezett fogantatás előtt abbahagyni mindenféle gyógyszer szedését, de kifejezetten a hormontabletták szedését, hogy azok megfelelően kiürüljenek a szervezetből. Állapotosság alatt, és szülés után, a szoptatás ideéig, nem szabad tisztítókúrákba, sem fogyókúrákba, sem böjtölésbe kezdeni. A tej elapadását és egyéb más káros következményket okoz, felborulást a szervezetbe, aminek a bébi is érzeni fogja a káros hatását. A közös családtervezésben tehát együtt, az apának és az anyának kell elkezdenie a tisztítókúrát, épp úgy közös ügy ez, mint a családi fészek létrehozása, vagy a védekezés. A férfi még jobban együtt tud érezni feleségével, jobban fel tud készülni a gyermek vállalásra, nagyobb felelősséget vállal ezzel, és érettebbé is válik szellemileg, és nem utolsó sorban tisztább testet ajándékoz önmagának és kedvesének.

Böjtölésre, tisztításra felkészítést a Vegán Oktatóanyagunk 8. részében találsz.

Szeretettel: Szaffina

Vasárnap délután Palya Bea interjú videóját láthatjátok: „Egy kisbaba, akit még sem a szél dédelgetett” címmel. Jó tanulást, hasznos időtöltést, és jó szórakozást kívánunk, nem csak nőknek! :)

Várunk szeretettel!

Oszd meg minél több helyen!

Köszönjük!

Nők Hete részletes programismertető, és videó itt.


Az alábbi ajándékokat adjuk havonta, ha január 31-ig jelentkezel a vegán tanfolyamunkra

Ne hagyd, hogy másokon múljon családod és környezeted egészsége!

Mi a véleményük azoknak, 
akik már részt vettek a Vegán tanfolyamon?
Kattints ide a videókért, és az ajándékokért!



Kíváncsi vagy mit tartalmaz az ételkészítő 1.-es csomag,
és az ételkészítő 2.-es csomag?

Ott leszek veled, a képernyőn keresztül, és segítek, 
hogy elkészíthesd a finomságokat!

Kattints, az ételkészítő 1. csomag és ételkészítő 2. csomag, kedvezményeiért!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése