Oldalak

2013. július 12., péntek

Spenót pestó


A spenótmártás igazi ízét nyersen a spenót pestó adja vissza. Ráadásul így sokkal több tápanyagot, és enzimet be tudunk juttatni a szervezetbe.

A spenót pestót extra szűz olívaolajjal, vagy hidegen sajtolt napraforgó, repce, szőlő keverék olajjal készíthetjük. (Kapható: Biogold Kft, Nemesvámos, magyar termék!) Ez a hármas olaj kitűnő a pestókhoz, magyaros ételekhez, lecsóhoz, nyers rizshez, fasírozottakhoz, nyers főzelékekhez, és gazdaságos is, és nem utolsó sorban támogatjuk a magyar gazdaságot is!

Tehát olaj, annyi hogy ellepje a már megmosott, összetépett, vagy szeletelt spenót leveleket, a turmixgépben, és só, ez lehet Himalája, vagy Parajdi, és indulhat is a turmixolás.

A spenót pestó hűtőben, kamrában 3-4 napig eláll.

Tipp:

Minél több hármas olajat teszel bele, annál finomabb!

Ha elkészítesz egy adagot, ne öntsd még ki üvegbe, ahhoz tegyed folyamatosan az összevágott sóska leveleket, és olajat és sót, hiszen így az első adag leturmixolása után könnyebben megy a többi….

A pestók a babáknak, vagy fogyókúrázóknak, 
böjtölőknek is ideális!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése