Oldalak

2013. július 9., kedd

Saláta pestó


Nyáron amikor rengeteg saláta terem a kertünkben, készíthetünk belőle pestót. Extra szűz olívaolaj, vagy hidegen sajtolt napraforgó, repce, szőlő keverék olajjal készíthetjük. (Kapható: Biogold Kft, Nemesvámos, magyar termék!) Ez a hármas olaj kitűnő a pestókhoz, magyaros ételekhez, lecsóhoz, nyers rizshez, fasírozottakhoz, nyers főzelékekhez, és gazdaságos is, és nem utolsó sorban támogatjuk a magyar gazdaságot is!

Tehát olaj, annyi hogy ellepje a már megmosott, összetépett, vagy szeletelt saláta leveleket, a turmixgépben, és , ez lehet Himalája, vagy Parajdi, és indulhat is a turmixolás. Körülbelül egy fej salátából egy üvegnyi pestót kapunk.

Hűtőben 3-4 napig eláll, tovább már nem nagyon, a medvehagymával ellentétben. Próbáljátok ki, nagyon ízletes!

Tipp:

Minél több hármas olajat teszel bele, annál finomabb! ( Nekem kicsit a tojásos nokedli ízét adta vissza.)

Ha elkészítesz egy adagot, ne öntsd még ki üvegbe, ahhoz tegyed folyamatosan az összevágott saláta leveleket, és olajat és sót, hiszen így az első adag leturmixolása után könnyebben megy a többi….

A pestók a babáknak, vagy fogyókúrázóknak, 
böjtölőknek is ideális!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése