Oldalak

2013. április 5., péntek

Zabtej


Nagyon szeretem ezt a tejet! Olcsó, és gyorsan elkészíthető! 4-5 kanálnyit egy éjszakára beáztatok vízben, reggel leszűröm, átöblítem, és annyi vízzel hogy ellepje leturmixolom. Vagy elkészíthetjük tejkészítő gépben is. Ha turmixoljuk, akkor egyszerűen csak átszűrjük egy szűrön, vagy textilzsákon, felöntjük egy liter tisztított vízzel, kevés Himalája vagy Parajdi sóval megízesítjük és ihatjuk is a frissen ”fejt” tejecskét! Készíthetünk belőle turmix italokat, shakeket, vagy ehetjük müzlivel is. A maradék zab zaccot se dobjuk ki, nagyon finom édességeket vagy fasírozottakat lehet belőle készíteni!

Fellelhető ásványi anyagok a zabban: Kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, B1, B2, B6, B3 vitamint is tartalmaz. Fogyasszuk egészséggel!

Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése