Oldalak

2013. január 22., kedd

Lilakáposztás saláta


A múltkor említettem milyen finomra is sikerült a lilakáposztával kevert salátám. Nagyon egyszerű és télen a káposzta igazán laktató étel! Fejes káposztát, lilakáposztát, paprikát, fejes salátát csíkokra vágtam, hozzá vékony kis szeleteket sárgarépából, és újhagymából. Ha kapsz finom paradicsomot, ami most ritka…akkor azzal is feldobhatod kicsit. Vagy piros paprikát (kápia) veszel, sárga helyett, illetve lilahagymával is színezheted, vidám karneváli hangultra. : ) Saláta helyett használhatsz jégsalátát, kínai kelt, de ha csak káposztát keversz össze az is nagyon finom! Vagy céklával is kiegészítheted. Éppen tegnap így ettem, és így is ízlett!


Összekevertem, leöntöttem extra szűz görög olívaolajjal, és magtejföllel. Isteni finom! Ha raksz hozzá egy kis Tamari szója szószt, és egy csipetnyi Himalája, vagy Parajdi sót, és hagyod érni a hűtőben, még ínycsiklandozóbb íze lesz. Kissé rózsaszínű lesz a tejföl a lilakáposztától, nekem így is tetszett. : )


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!

Oszd meg a Facebookon




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése