Oldalak

2015. január 14., szerda

Lilakáposzta saláta


Hozzávalók:
lilakáposzta, karalábé, darált tökmag, őrölt kömény, kevés citromlé (ez el is hagyható)

Lilakáposztát lereszeljük, vagy késsel vékonyan felszeleteljük, én utóbbit szeretem. A karalábét héjától megfosztjuk, és lereszeljük. Ezt a kettőt összekeverjük egy tálba, és megszórjuk darált tökmaggal. Őrölt köménnyel és citromlével ízesíthetjük.

Tipp:

A citromlé elhagyható, savanykásabb ízt ad neki, próbáld ki így is úgy is! Citromlé nélkül viszont jobban érződik a karalábé édes íze.

A tökmagot érdemes beáztatni az enzimgátlók miatt, így jobban megtudja emészteni a gyomrunk, könnyebb lesz a ”belső munkások” dolga. Kiszárítjuk, és úgy daráljuk le.


Ha tetszik a cikk, oszd meg ismerőseiddel Facebookon!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése